دو انفجار، که یکی از آنها انتحاری بود، روز سه شنبه سفارت ایران در بیروت را در هم کوبید و باعث کشته شدن 23 نفر و از جمله رایزن فرهنگی سفارت ایران در بیروت شد. 

به گزارش خبرگزاری رویترز، یک گروه وابسته به القاعده به نام "گردانهای عبدالله عزام" مسئولیت این دو انفجار و حمله به سفارت ایران در جنوب بیروت را برعهده گرفت. 

لبنان در طول دو سال و نیم درگیریهای کشور همسایه اش سوریه بارها هدف بمبگذاری و درگیریهای فرقه ای قرار گرفته است. 

به گفته مقامات لبنانی، دوربین های امنیتی نشان میدهند که یک مرد با کمربند انفجاری به سمت دیوار بیرونی سفارت ایران در بیروت میدود و خود را منفجر میکند. این مقامات میگویند که انفجار دوم مربوط به یک خودروی بمبگذاری شده بوده که در نزدیکی سفارت پارک شده بود. 

شيخ سراج الدين زريقات، مرشد روحانی گردانهای عبدالله عزام، در تویتر شخصی خود گفت که این گروه این حمله را انجام داده اند. 

او در تویتر نوشت: "این یک عملیات شهادتی دوگانه بود که توسط دو نفر از قهرمانان سنی لبنان انجام شده است." 

حکومت شیعه ایران پشتیبان فعال بشار اسد رئیس جمهور سوریه است، در حالیکه کشورهای پادشاهی سعودی و قطر از شورشیان سنی این کشور حمایت میکنند. 

گروههای شورشی سوریه، که بعضی از آنها وابسته به القاعده هستند، بارها تهدید کرده اند، در پاسخ به حضور نظامی ایران و نیروهای حزب الله در کنار رژیم بشار اسد، جنگ را از سوریه به لبنان میکشانند. 

غضنفر رکن آبادی، سفیر ایران در لبنان، به رویترز گفت که سفارت ایران هدف این حمله بوده و ابراهیم انصاری، رایزن فرهنگی سفارت که در حال ورود به سفارت بوده، در اثر این بمبگذاری کشته شده است. 

علی حسن خلیل، وزیر بهداشت لبنان شمار کشتگان را 23 و زخمی ها را 146 نفر اعلام کرد. 

حسام عبدالله، فیلمبردار رویترز میگوید: "در کنار یکی از درهای ورودی سفارت 6 جسد را شمردم. قطعات بدن اجساد ...تا دو خیابان آنطرفتر پرتاب شده بود. خسارت سنگین است." 

به گزارش رویترز، در فلزی سفارت در اثر انفجار مچاله شده بود. خودروها در بیرون سفارت میسوختند، و روبنای ساختمانهای مجاور از جا کنده شده بود. خرده شیشه تمام خیابان خون آلود را پر کرده، و درختان از ریشه کنده شده اند. اما به ساختمان بشدت محافظت شده سفارت خسارت چندانی نرسیده است. 

حملات بمبگذاری در محلات شیعه نشین بیروت و سنی نشین طرابلس در لبنان و در تابستان گذشته منجر به کشته شدن 66 نفر شد. 

علی عمار، یک مقام حزب الله لبنان، گفت که این حمله جلوی "مقاومت" را نخواهد گرفت. حزب الله در میان طرفدارانش به مقاومت مشهور است. 

او گفت: "پاسخ مقاومت این است که ادامه خواهد داد و تمام تلاش خود را برای شکست اسرائیل و تروریستها انجام میدهد." 

جنوب بیروت، که تحت کنترل حزب الله است، در ابتدای سال جاری هدف سه انفجار قرار گرفت. آن حملات به شورشیان سوری نسبت داده شد و گمان میشود که به تلافی مشارکت حزب الله در جنگ داخلی سوریه انجام شده باشند. 

حزب الله نقشی حساس در چندین درگیری سوریه داشته است، اما حضورش در سوریه باعث افزایش تنشهای فرقه ای در سوریه و لبنان شده است.