معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری پس از بازدید از مناطق حاشیهنشینی چابهار گفت در هیچ
نقطهای از ایران چنین وضع بد زندگی را ندیده است.
بهگزارش کمپین فعالین بلوچ به نقل از ایرنا، ابوالفضل رضوی گفت: «حاشیهنشیان چابهار بدون امکانات رفاهی روزگار سختی را میگذرانند بهطوری که مشاهده وضع اسفبار هزاران نفر ساکن این منطقه بدترین شکل زندگی روستایی را در ذهن تداعی میکند.»
او که پس از بازدید از مناطق حاشیهنشینی چابهار در جمع رؤسای شوراهای استانها و شهرهای کشور سخن میگفت، افزود: «با وجود سفرهای متعدد به نقاط مختلف کشور هنوز در هیچ نقطهای وضع بد زندگی خانوارها را بهمانند مناطق حاشیهنشین چابهار مشاهده نکردهام.»
چابهار با بیش از ۵۰ هزار نفر حاشیهنشین یکی از مناطقی است که در مقایسه با جمعیت خود بیشترین شمار حاشیهنشینی در کشور را دارد و حتی جمعیت سکونتگاههای غیررسمی آن از جمعیت حاشیهنشینی مراکز برخی استانها بیشتر است.
رضوی گفت: «از چند نوجوان حاشیهنشین چابهار سئوال کردم که در آینده میخواهید چه کاره شوید؛ متأسفانه به دلیل مشکلات فراوان، هیچ آرزویی نداشتند.»
در این نشست، احمدعلی موهبتی، فرماندار چابهار نیز سخن گفت. او ۶۳ درصد جمعیت شهری چابهار را حاشیهنشین خواند و گفت «[آنها] بدترین وضع زندگی را بدون برق، فضای آموزشی و آب دارند».
موهبتی افزود: «چابهار بدترین وضع بهداشتی را در سالهای گذشته داشته است؛ بهطوری که بیشترین مرگ مادران باردار از چابهار بوده است.»
بهگفته فرماندار چابهار، آموزش و پرورش این شهر از نظر نیروی انسانی با مشکلات جدی و کمبود حدود ۹۰۰ معلم مواجه است و هر معلم در کلاس بهطور متوسط آموزش و تربیت ۳۸ دانشآموز را برعهده دارد و کلاسهای درس در زمینه امکانات سرمایشی و گرمایشی، میز و نیمکت با مشکلات جدی مواجه هستند.
در زمینه شاخصهای فضای آموزشی نیز بدترین وضع در چابهار دیده میشود که این فضا بهازای هر دانشآموز ۴۸ سانتیمتر مربع است.
مشکل آب نیز یکی از مشکلات اساسی سیستان و بلوچستان و بهویژه چابهار است. فرماندار چابهار میگوید: «با وجود همجواری با آبهای اقیانوسی، روزانه ۱۵ لیتر آب با تانکرهای آبرسانی سیار در مناطق روستایی برای هر نفر توزیع میشود که این امر خیلی دردناک و غیرقابل باور است.»
نزدیک به ۹۵ درصد روستاهای استان سیستان و بلوچستان فاقد آب آشامیدنی سالم هستند.
چابهار ۲۶۰ هزار نفر جمعیت دارد و در فاصله ۶۴۵ کیلومتری جنوب زاهدان، مرکز استان سیستان و بلوچستان قرار دارد.
No comments:
Post a Comment