اخیراً «رادیو فردا» مصاحبه ای را با آقای ماشاللـه آجودانی کارشناس تاریخ ایران تحت عنوان "نگاه دوگانه به تاریخ ایران، قبل و بعد از اسلام، از کجا آمد " انجام داده است که از منظر تاریخی دارای نکات بسیار مهم و گویا در مورد هویت ایرانی است.
آقای آجودانی دو عامل «زبان فارسی» و «مذهب شیعه» را برای هویت ایرانی تعیین کننده میداند. این دو پدیده را نمیتوان در بین ملت بلوچ یافت. بلوچ دارای زبان و فرهنگ، آداب و رسوم و نیز تاریخ مستقل در سرزمین خودش میباشد. بلوچ با زبان فارسی با وجود غنی و توانمندی ادعای شده ایرانیان بیگانه است. بلوچ زبان فارسی را نمیداند مگر اینکه به او در مدارس آموخته باشند. در طول تاریخ بلوچ بزبان بلوچی سخن گفته است و نیازی به زبان فارسی نداشته است.
در مباحث تاریخی دیده میشود که از زبان فارسی بعنوان زبان فراگیر فلات ایران نامبرده میشود. در ادوار گذشته امپراتورها و حاکمان مهاجم برای تسخیر ممالک دیگر نیاز به لشکرکشی و اشغالگری داشته اند. مسلماً این مهاجمان برای ارسال احکام و دستورات به لشکریان خود به یک زبان نیاز داشته اند که در این خطه از جهان زبان لشکرکشی مهاجمان، زبان فارسی بوده است. در دو هزار و پانصد سال پیش که الکساندر مقدونی برای تسخیر جهان و گسترش خود راهی هندوستان شد، زبان یونانی را بکار برد.
بلوچستان سرزمینی است که دارای موقعیت جغرافیایی بسیار سخت است. از این نظر تسخیر بلوچستان بس دشوار بوده است. بنابر استناد به تاریخ مدون، تسخیر بلوچستان توسط مهاجمان یک حالت موقتی داشته است. البته نیروهای اسلام در بلوچستان توانسته اند تا فرهنگ و اعتقادات مردم بلوچ را تحت تاثیر قرار دهند. چه بسا که بلوچها به دین اسلام گرویدند. اسلام در بین مردم بلوچ بمنزله مذهب سنی بوده ولی با هجوم قاجاریان به بلوچستان در بخشهایی از بلوچستان مذهب شیعه عینیت پیدا میکند. از اینرو در بلوچستان، بلوچ شیعه مذهب نیز وجود دارد. اما مذهب غالب در بلوچستان مذهب سنی است. از اینرو برای بررسی بلوچستان به مردم بلوچ، سنی مذهب میگویند.
با استفاده از متدولوژی کارشناس تاریخ ایران آقای آجودانی مردم بلوچ نمیتوانند دارای هویت ایرانی باشند، چرا که بلوچ نه فارس زبان است و نه شیعه مذهب(در مجموع) و این یک حقیقت است که بلوچ، هرگز ایرانی نیست. بلوچ بسان دیگران یک ملت تاریخی با سرزمین مشخص اجدادی اش میباشد و با هویت ایرانی بیگانه است.
جمعه 11 شهریور 1390
http://www.radiofarda.com/content/f2_iran_khamenei_iran_pre_islam_after_ahmadinejad_modernity/24313685.htmlhttp://www.zrombesh.org/Farsi/abdolla2011sep02.htm
No comments:
Post a Comment