Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Våldsamma protester i Iran



Våldsamma protester rasar i staden Mahabad i Iran sedan en kvinna hoppade från fjärde våningen mot sin död för att slippa bli våldtagen av en arméofficer, skriver Daily Mirror.
Demonstranterna har satt hotellet i brand.
Polisen har använt tårgas i ett försök att få kontroll över situationen.
Hundratals kurdiska demonstranter samlades under gårdagen utanför hotellet Tara i den kurdiska staden Mahabad i nordöstra delen av Iran. Demonstranterna menar att en 25-årig kvinna har hoppat från fjärde våningen mot sin död för att slippa bli våldtagen av en arméofficer – från den iranska militära underrättelsetjänsten, skriver Daily Mirror.
Hotellet har satts i brand och polisen har använt tårgas i ett försök att få kontroll över situationen. Men utan framgång.
Enligt Daily Mirror pågick de våldsamma sammandrabbningar mellan polis och demonstranter fortfarande sent i går kväll. Flera demonstranter har skadats, skriver ANF News.

Borgmästare vädjar

Stadens borgmästare vädjade till protesterna:
– Vi måste vänta tills förundersökningen är klar för att kunna veta vad som ligger bakom kvinnans död, säger Jaafar Katani, borgmästare i Mahabad, till Rudaw, enligt Daily Mirror.
Demonstranterna håller delvis hotellets ägare ansvarig för den misstänkta våldtäkten. ANF News uppger att han ska ha tagits in till förhör av polis.
Iran
  • http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20757810.ab

No comments:

Post a Comment