Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

SV: Vädjan till den Svenska regeringen​, biståndsor​ganisation​en SIDA, det svenska Röda korset, m.fl. Att hjälpa jordbävnin​g drabbade balocher i Östra Balochista​n (till Utrikesdep​artementet​, svar går till baloch.com​munity.se@​gmail.com) UF2013/574​42/UD/MK



For your information:
M. Baloch has sent a letter to the Swedish government and asked them to help the earthquake victims in eastern Balochistan. Now, the Swedish State Department responded to the letter with the following message. The language of the conversation is in swedish. You can use Google to translate it to english or other languages.




*******************************************

3. M Baloch response to  the Swedish State Department:

 
Hej

Tack för er stöd samt tack för återkopplingen.

För er kännedom:

Balocher bosatta i Sverige har startat en ideell välgörenhetsfond/föreningen med mål att  samla in medel och skicka dessa till de drabbade i Balochistan. En del pengar har redans samltats in som vi skickade dem till Balochistan som kommer att distribueras via lokala kontakter. En av medlemmarna som är bosatt i Sverige åkte personligen till Balochistan. Den Pakistanska regimen och militären fortsätter att hejda NGO:s att nå de drabbade med hjälp insatser. Samtidigt har de attackerat de politiska Balochiska organsiationerna som är på plats för att hjälpa. Så de drabbade är fortfarande utan hjälp och tak överhuvudet. Sverige kan direkt eller via EU och FN fortsätta att trycka på den Pakistanska regimen att låta internationellt hjälp nå de drabbade.

Är det något som vi kan bistå i frågan så tveka inte kontakta oss.


Mvh

M. Baloch

*******************************************
2. Email from the Swedish State Department to Baloch Community in  Sweden:




UD MK Brevsvar <ud.mk.brevsvar@gov.se>
25 okt (2 dagar sedan)
till mig
Hej!

Tack för ert mail. Jag arbetar på Utrikesdepartementets ministerkansli och har blivit ombedd att svara er.

Sverige har hittills i år betalat ut 5 miljoner kronor till Islamic Relief som huvudsakligen ska gå till Baluchistan. Vi  stödjer också FN-fonden ERF (Emergency Response Fund) som har möjlighet att snabbt betala ut medel till NGOs som är verksamma i Baluchistan, trots att FN-organen själva inte har tillåtelse att arbeta i området. Sedan jordbävningen ägde rum har Sverige betalat in ytterligare 10 miljoner kronor utöver de 15 miljoner som tidigare under året har tillförts ERF. Sveriges ambassad i Islamabad följer situationen i Baluchistan noggrant och står i regelbunden kontakt med bl. a. FN om utvecklingen. Frågan om humanitärt tillträde till Baluchistan och andra delar av Pakistan är viktig, och tas regelbundet upp, inklusive genom EU.

Med vänliga hälsningar

Sara Dennås
Politiskt sakkunnig
Utrikesdepartementet




******************************

1. Email from Baloch Community in  Sweden to  the Swedish State Department: 


-----Ursprungligt meddelande-----


Från: automatsvar@regeringen.se [mailto:automatsvar@regeringen.se]
Skickat: den 2 oktober 2013 11:05
Till: UD Registrator
Kopia: baloch.community.se@gmail.com
Ämne: Vädjan till den Svenska regeringen, biståndsorganisationen SIDA, det svenska Röda korset, m.fl. Att hjälpa jordbävning drabbade balocher i Östra Balochistan (till Utrikesdepartementet, svar går till baloch.community.se@gmail.com)

Från: M. Baloch

E-postadress: baloch.community.se@gmail.com

Meddelande: Till svenska regeringen
C/O Biståndsministern Hillevi Engström

Vädjan till den Svenska regeringen, biståndsorganisationen SIDA, det svenska Röda korset, m.fl. Att hjälpa jordbävning drabbade balocher i Östra Balochistan

Östra Balochistan som är ockuperad av Pakistan drabbades av två kraftiga jordbävningar. Den första inträffade tisdagen den 24 september och den andra lördagen den 28:e september. Det första skalvet var så kraftigt att det bildades en ö utanför den av Kina kontrollerade hamnstaden Gwadar. Ca 95% av husen som oftast är byggda av lertegel kollapsade. Hundratal människor miste livet och mångdubbelt skadades. Den officiella siffran som uppges från ockupationsmakten Pakistan är drygt 370 personer döda men enligt balochiska källor dödssiffran är minst 700 personer och kommer att stiga då många människor finns i rasmassorna i de kollapsade husen. Värst drabbad är områden som Awaran, Mashky, Khozdar och Keich.

Den Pakistanska armén är i regelrätt krig mot balocherna sedan 5 år tillbaka och därför kommer de drabbade att inte få någon hjälp från de Pakistanska myndigheterna. Enligt Radio BBC, Radio Gwank med säte i Sverige samt andra balochiska källor har den Pakistanska militären, paramilitära styrkor (FC) och den fruktade ISI (s.k. säkerhets tjänsten) inte bara hjälpt de drabbade utan har förhindrat anda hjälp organisationer att nå de drabbade områden med räddningsaktioner och hjälp sändningar. Militären är rädd att omvärlden kommer att ta reda på det pågående folkmordet som Pakistan har begått/begår under den 5 åriga kriget i Balochistan samt den förstörelse som de har åsamkat balocherna innan jordbävningen.

Kriget i Balochistan handlar om rättvisa och lika rättigheter för balocher. Balochistan är ett rikt land med gasfyndigheter och andra naturtillgångar men Pakistan exploaterar dessa tillgångar utan att balocherna får ta del av dessa. Pakistan har sålt den största strategiska hamnen Gwadar till Kina utan att balocherna varit delaktiga i det beslutet och den minsta protest besvaras med vapen. Mer är 5000 balocher har försvunnits och deras lämlästa torterade kroppar hittas dagligen i öknen. Det innebär att kriget i Balochistan, till skillnad från andra krig i Pakistan, handlar inte om religion utan ett krig som den Pakistanska regimen påtvingat oss balocher för att vi vill bestämma över oss själva och över våra naturtillgångar. Balocherna är ett fredligt och sekulär folk grupp till skillnad från andra folkgrupper i området och ser framemot väst ingripande med USA och FN i spetsen för att få ett slut på kriget och lidandet. Många balocher är bosatta i Sverige och de kommer uppskatta eventuella hjälpen från Sverige. Dessa balocher kommer att vara en brygga mellan Sverige och en framtida självständig Balochistan som är ett strategiskt viktigt område för hela värden med mer än 1000 km kust mot indiska oceanen.

Vi balocher vädjar till den svenska regeringen, svenska bistånds organet SIDA, Röda korset svenska kyrka och andra hjälp organisationer att hjälpa den drabbade hjälplösa balochiska befolkningen. Vi är beredda att hjälpa till vid behov i denna fråga och andra frågor som Sverige behöver vår hjälp i framtiden. De balochiska styrkorna under ledning av Dr. Allah Nezar Baloch har välkomnat internationellt hjälp och kommer att göra sitt yttersta för att garantera hjälparbetares säkerhet.

Vi föreslår att hjälpen inte går via den Pakistanska regimen/myndigheter då kommer den aldrig att nå de drabbade utan används till köp av vapen för att attackera balocherna istället.


Baloch Community in Sweden

M. Baloch

Stockholm 2013-10-02


Kopia till:

SIDA
Svenska röda korset
Svenska kyrkan
Andra hjälp organisationer


Mer information om Balochistan finns på vår blogg:

http://baloch-community-sweden.blogspot.se/

No comments:

Post a Comment