حذف و استانداردسازی بیش از 180 مدرسه کپری، خشتی گلی، فرسوده، کانکس(کلاس پیش ساخته آهنی) در نیکشهر خواسته مردم شهرستان نیکشهر است.
به گزارش کمپین فعالین بلوچ به نقل از فارس، مشکل مدارس کپری و کمبود فضاهای آموزشی هنوز در شهرستان نیکشهر محسوس است، با توجه به فصل سرما لازم است مسئولان برای برچیدن مدارس کپری اهتمام ویژه داشته باشند.
رئیس شورای شهرستان نیکشهر در این زمینه اظهار کرد: ساختمان آموزشی مناسب و دارای استانداردهای آموزشی یکی از راههای ایجاد نشاط و تشویق دانشآموزان برای امر مهم تحصیل است.
کریم بخش امیری ادامه داد: متاسفانه طبق آمار ادارات آموزش و پرورش نیکشهر، بنت و لاشار از کل ۵۰۰ مدرسه با یک هزار و ۶۰۰ کلاس درس سطح شهرستان نیکشهر بیش از ۱۸۰ مدرسه با ۶۷۰ کلاس درس فضایی در شان دانش آموزان برای یادگیری علم و دانش نیستند و نیاز جدی برای نوسازی دارند.
این مسئول گفت: ۳۱ مدرسه با ۱۰۸ کلاس درس خشتی و گلی، ۲۸ مدرسه با ۱۵۹ کلاس تخریبی و فرسوده، ۵۸ مدرسه با ۳۱۲ کلاس فاقد فضا و در نوبت دوم کلاسها تشکیل میشود و ۵۰ مدرسه با ۸۷ کلاس با کمبود و مشکلات فضاهای موجود روبهرو هستند.
وی افزود: بیش از ۳۰ کلاس درس در کپر دایر است که هیچگونه امکانات سرمایشی، گرمایشی و روشنایی ندارند.
امیری بیان کرد: متاسفانه نیمی از مدارس انشعاب آب، برق و تلفن ندارند و بیش از ۸۰ درصد فاقد حصارکشی هستند که این مشکلی بزرگ برای مدارس این شهرستان است.
وی اظهار امیدواری کرد: با همت و تلاش دولت تدبیر و امید و نگاه بلند و توسعه ای استاندار سیستان و بلوچستان مدارس یاد شده نوسازی شوند تا دانش آموزان بتوانند از فضای استاندارد بهره گیرند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان نیکشهر با بیان اینکه خیرین کشوری حضوری کم رنگی در ساخت و نوسازی مدارس این شهرستان دارند، خاطرنشان کرد: فرهنگ سازی و برگزاری همایش خیرین مدرسه ساز کشوری می تواند موثر واقع شود.
امیری با اشاره به اینکه خوشبخانه در طول دو سال اخیر ۲۰ مدرسه توسط خیرین، بنیاد برکت، ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس احداث شده است، افزود: محرومیتها و عقب ماندگیهای گذشته با اختصاص اعتبارات ویژه و عزم جدی مسئولان کشوری جبران میشود.
وی گفت: شهرستان نیکشهر سه منطقه آموزش و پرورش در شهر نیکشهر، بنت و لاشار است و ۳۱ هزار دانش آموز دارد.
رئیس شورای شهرستان نیکشهر از سرانه کم مدارس انتقاد کرد و گفت: متاسفانه سرانه مدارس به حدی پایین است که مدیران مدارس توان خرید شیشه برای پنجره و شیر آب و یا تانکر ذخیره آب را ندارند.
این مسئول ادامه داد: جای تعجب و نگرانی است که دولت توان ساخت مدارس استاندارد بعد از گذشت بیش از دهه در شهرستان نیکشهر را ندارد.
امیری گفت: دانش آموزان مناطق سردسیر بخشهای لاشار و آهوران به دلیل نداشتن شیشه پنجرهها در سرما میلرزند.
وی بیان کرد: دانش آموزان برخی مدارس حتی سرویس وانت هم ندارند و هر روز در کنار جاده انتظار رهگذری نشستهاند که لطف کند و آنان را به کلاس درس و یا خانهاش جابهجا کند.
دانش آموزان دختر و پسر دبیرستان هنوز با وانت جابجا میشوند
کریمبخش امیری به اوضاع بد سرویس مدارس برای جابهجایی دانشآموزان این شهرستان اشاره کرد و گفت: مدیران سه آموزش و پرورش شهرستان نیکشهر (مرکز نیکشهر و بخشهای بنت و لاشار) دانش آموزان را با وانت جابجا میکنند ولی عملا قراردادی با وانت نمیبندند و قرارداد را به نام دانشآموزان کردهاند تا فردا اگر حادثهای رخ دهد خودشان را مقصر نکنند.
رئیس شورای اسلامی شهرستان نیکشهر افزود: در سال گذشته چندینبار سرویس وانت دانش آموزان دختر در بنت و جاهای دیگر واژگون شده و حتی یک نفر فوت کرده است ولی هیچکس در این باره پاسخگو نیست.
این مسئول خواستار حذف وانت بارها شد و گفت: دانش آموزان مدارس شبانهروزی به دلیل نبود اعتبار کافی دچار سوء تغذیه شدهاند و شام و ناهار مناسبی به آنان نمیرسد.
وی گفت: انتظار میرود دولت در مناطق محروم توجه بیشتری به سرویس دانش آموزان، تغذیه مناسب مدارس شبانهروزی، سرانه دانش آموزی داشته باشد.
آغاز حذف مدارس کپری و بازسازی مدارس فرسوده نیکشهر
فرماندار نیکشهر نیز در این زمینه مدعی شد: شهرستان نیکشهر در گذشته به دلیل دوری با مرکز استان و کشور با مشکلات آموزشی، بهداشتی، راه، آب، برق و تلفن مواجه بوده است.
صاحبگل صالحی افزود: دولت منکر وجود مشکلات در حوزههای مختلف نیست و براساس اولویت و اعتبارات سعی در کاهش و رفع مشکلات مردم شهرستان نیکشهر است.
وی افزود: در سالجاری عملیات ساخت ۱۲ مدرسه برای جایگزینی مدارس کپری و بازسازی ۱۳ مدرسه فرسوده و خشتی در شهرستان نیکشهر آغاز شده است.
فرماندار نیکشهر گفت: از سال گذشته کمک و مساعدت چند خیر تهرانی با مشارکت ادارهکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس سیستان و بلوچستان منجر به ساخت حدود ۱۰ مدرسه شده است که جای قدردانی دارد.
این مسئول بیان کرد: این شهرستان فضاهای نامناسب زیادی دارد که برای رسیدن به سرانه فضاهای استاندارد آموزشی و نزدیک شدن به میانگین استانی و کشوری نیاز به اعتبارات کلان و نگاه ویژه است.
گفتنی است، شهرستان نیکشهر با ۱۳ هزار و ۴۱۰ کیلومتر مربع وسعت بر اساس سرشماری نفوس و مسکن آبان ۱۳۹۰ دارای ۱۲۷ هزار و ۸۷۲ نفر جمعیت، ۳۹۵ روستا، چهار بخش، سه شهر و ۱۱ دهستان است در ۵۱۰ کیلومتری جنوب زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان واقع شده است
http://balochcampaign.com/
No comments:
Post a Comment