به گفته مشاور امنیت ملی دولت آمریکا این کشور به حمایت از حقوق بشر و حق دسترسی آزاد به اینترنت و شبکههای اجتماعی در ایران ادامه میدهد. او از ایران خواست به گزارشگر حقوق بشر سازمان ملل متحد اجازه سفر به این کشور را بدهد.
سوزان رایس، مشاور امنیت ملی باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه (۴ دسامبر/ ۱۳ آذر) در کنفرانس حقوق بشر در واشنگتن گفت، ایران باید به احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل متحد اجازه بدهد به این کشور سفر کند. (بیشتر بخوانید: قطعنامه کمیته سوم سازمان ملل علیه نقض حقوق بشر در ایران)
رایس تأکید کرد که آمریکا به دفاع از ضرورت رعایت حقوق بشر در ایران و همچنین لزوم دسترسی آزادانه به اینترنت و شبکههای اجتماعی ادامه خواهد داد.
او ایران را متهم کرد که همچون کره شمالی، کشوری که مانند ایران در مناقشهای هستهای با واشنگتن درگیر است، به موازات دامن زدن به تنشهای جهانی به حفظ قوانین سرکوبگرانه خود ادامه میدهد. (بیشتر بخوانید: عفو بینالملل خواستار اجرای وعدههای حقوقبشری روحانی شد)
رایس اضافه کرد، آمریکا همزمان با تلاش برای حل و فصل نهایی مناقشه اتمی با ایران به موضوع حقوق بشر این کشور به عنوان آزمونی کلیدی نگاه میکند و چگونگی رویکرد جمهوری اسلامی در این مسئله را زیر نظر دارد.
سوزان رایس، نماینده پیشین آمریکا در سازمان ملل متحد گفت: «تحریمهای ما علیه ناقضان حقوق بشر در ایران و همچنین پشتیبانی ما از حقوق اساسی همه ایرانیان ادامه خواهد یافت.»
انتقاد از محدودیتهای اینترنتی
مشاور امنیت ملی باراک اوباما بدون اشاره مستقیم به برخی از دولتمردان ایرانی فعال در شبکههای اجتماعی اینترنتی مانند رئیسجمهور و وزیر خارجه جمهوری اسلامی گفت، مردم ایران هم سزاوارند تا از شرایطی مشابه برای بیان نظرهای خود در اینترنت و شبکههای اجتماعی برخورار باشند؛ همانطور که رهبرانشان از این موضوع بهره میبرند.
واشنگتن بهدفعات از دولت ایران خواسته است تا دسترسی به شبکههای اجتماعی را گسترش دهد و همان حقی را به آنها اعطا کند که بعضی از مقامهای ارشد ایران از آن برخوردارند.
پارهای از مخالفان باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا شکوه دارند که مسئله حقوق بشر در ایران در مرکز مذاکرات جامعه بینالملل و ایران قرار ندارد.
علاوه بر این منتقدان اوباما او را متهم میکنند که در جریان اعتراضات بعد از انتخابات سال ۱۳۸۸ به اندازهای که باید از معترضان ایران حمایت نکرده است.
از دیدگاه آنها، درست است که پرزیدنت اوباما در ابتدای اعتراضات سال ۸۸ نمیخواست با حمایتهای خود باعث ایجاد شبهه در باره نقش آمریکا در این اعتراضات شود، اما این مسئله قابل انتقاد است که بعد از اینکه سرکوب معترضان شدت گرفت اوباما باز هم جانب احتیاط را نگه داشت و در مشی خود تغییری بهوجود نیاورد.
No comments:
Post a Comment