داستان اپراتور سوم تلفن همراه، اتفاقات تلخى براى دولتمردان ايرانى به همراه داشت كه شباهتهاى بسيارى با روند پر كش و قوس انتخاب دومين اپراتور موبايل ايران دارد.
تحريم اقتصادى و محدوديتهاى تجارى فعاليت در جمهورى اسلامى ايران براى شركتهاى بينالمللى، تعدد نهادهاى تصميمگير و فضاى غيرپايدار و پرريسك محيط كسبوكار، به خصوص در حوزههاى فناورى، از جمله چالشهايى است كه شركتهاى بزرگ بينالمللى را از حضور در ايران باز مىدارد.
روند پر فراز و نشيب مزايدههاى اپراتورهاى دوم و سوم تلفن همراه در ايران به وضوح وضعيت شكننده و حساس تعاملات تجارى ايران با سرمايهگذاران خارجى و مشكلات عديدهاى كه ايران در اين راه دارد نشان مىدهد.
نخستين ماجراى جنجالى در صنعت ارتباطات ايران، ماجراى حذف تركسل و اعمال تغييرات در اپراتور دوم تلفن همراه ايران بود؛ اتفاقى كه همزمان با حذف شركت تركيهاى "تاو" از پروژه فرودگاه امام خمينى افتاد و به حذف تركسل رنگ و بويى سياسى داد و پس از آن هم شركت آفريقايى ايرانسل در حالى جايگزين تركسل شد كه بسيارى وزارت ارتباطات دولت سيد محمد خاتمى را متهم كردند كه با گرفتن حقامتياز سيصد ميليون يورويى، بازار پرعطش ارتباطات سيار كشور را با "ارزانفروشى" در اختيار يك شركت خارجى قرار داده است.
More --->
No comments:
Post a Comment