رۆز شنبه 20 ژوئن 2009 کنفرانسی تحت عنوان ""مسئله ملیتها و دمکراسی در ایران" از طرف "بنیاد فریدریش ناومان برای آزادی" و "جامعه بین المللی دفاع از خلقهای تحت تهدید" در هتل انترسیتی در شهر فرانکفورت آلمان برگزار شد.
کنفرانس ابتدا از جانب خانم "کرنلیا هولتمان" مدیر "بنیاد فریدریش ناومان برای آزادی" افتتاح شد که ضمن خوش آمدگوئی به سخنرانان و شرکت کنندگان به معرفی بیناد فریدریش ناومان و فعالیتهای آن پرداخت.
سپس آقای تیلمان تسویلخ رئیس "جامعه بین المللی دفاع از خلقهای تحت تهدید" با اشاره به وضع ملیتها و اقلیتهای مذهبی در مورد ضرورت برگزاری کنفرانس سخنانی بیان کرد.
سخنران بعدی د."هربرت هیرشلر" معاون سابق وزیر و رئیس فعلی "بیناد کارل هرمان فلاخ". که درباره سیاست و مسئولیت کشورهای اروپائی در قبال مسئله حقوق بشر در ممالک دیگر اظهاراتی بیان داشت.
آنگاه د. کمال سیدو مسئول بخش خاورمیانه در "جامعه بین المللی دفاع از خلقهای تحت تهدید" که اداره جلسات کنفرانس را بر عهده داشت، ضمن اشاره به اوضاع ایران و وجود ملیتها و اقلیتهای متعدد در این کشور، به تشریح اهداف کنفرانس پرداخت.
کنفرانس با ایراد سخنان مبسوط خانم "بریت شتهر" نویسنده و فعال حقوق بشر در مورد شرایط اقلیتهای مذهبی و نقض گسترده حقوق آنان در جمهوری اسلامی، به کار خود ادامه داد.
سپس نوبت به نمایندگان ملیتها رسید.
ابتدا قای جوما بورش در سخنرانی خود ضمن اشاره کوتاه به تاریخ ملیت ترکمن بخصوص به رویداهای ترکمن صحرا بعد از انقلاب در ایران و اقدامات سرکوبگرانه رژیم در این منطقه، اوضاع امروز رامورد بررسی قرار داد.
سپس آقای ناصر ایرانپور به تبعیض علیه ملیت کرد در ایران از جهات و در موارد گوناگون سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی پرداخت و اهداف مبارزه خلق کرد را تشریح کرد.
آنگاه آقای حسین انور به تشریح موقعیت و نقش ملیت ترک در جنبشهای اجتماعی ایران، اهمیت و مناسبات دوستانه دولت ملی آذربایجان و جمهوری کردستان پرداخت و اوضاع امروز ایران و آذربایجان را مورد تحلیل قرار داد.
هر سه سخنران با اشاره به رویدادهای چند روز اخیر بدنبال کودتای جناح بنیادگرای رژیم در راستای تحمیل دوباره احمدی نژاد بسمت ریاست جمهوری، بر ضرورت حمایت از اعتراضات و خواستهای دمکراتیک و مشروع مردم ایران تاکید ورزیدند.
سخنران بعدی خانم پروانه قریشی بود که در سخنرانی خود تحت عنوان " زن در ایران" اهمیت مبارزه و جنبش زنان در جنبش آزادیخواهی ایران و همچنین قوانین تبعیض گرا و زن سیز در جمهوری اسلامی را مورد بررسی قرار داده بود.
در نشست بعداز ظهر کنفرانس،
ابتدا د. میرو علیار به نمایندگی از طرف "کنگره ملیتهای ایران فدرال" در سخنان خود به تشریح جوانب مختلف سیاستهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی علیه ملیتهای تحت ستم پرداخته و ضرورت تشکیل کنگره را مورد بحث قرار داده بود.
در بخش دیگر این سخنرانی با اشاره به اهداف و سیاستهای کنگره ملیتهای ایران فدرال، بر ضرورت شناسائی هویت ملی ملیتهای تحت ستم و تامین حقوق ملی و سیاسی آنان در یک نظام دمکراتیک و فدرال بعنوان یک پیش شرط غیر قابل انکار در راستای استقرار ایرانی دمکراتیک و باثبات تاکید شده بود.
سخنران بار دیگر آمادگی کنگره را برای همکاری و همبستگی با تمام نیروهای سیاسی دمکراتیک سراسر ایران اعلام کرده بود.
آقای پروفسور "رونالد مونش" بعنوان آخرین سخنران بحثی پیرامون "فدرالیسم بمثابه مدلی برای حل مسئله ملیتها در ایران" ارائه داد.
لازم به ذکر است که قرار بود آقای رحیم زاخیراوی در باره اوضاع ملیت عرب اهواز در ایران به ایراد سخنرانی بپردازد که متاسفانه بعلت مریضی نتوانست حضور پیدا کند. متن بیانات ایشان در بین شرکت کنندگان پخش شد.
بخش پایانی کنفرانس به بحث میان شرکت کنندگان و پاسخ به سوالات آنها پیرامون بحثهای سخنرانان اختصاص یافته بود که بطور جالب و بسیار زنده صورت پذیرفت.
قطعنامهای در کنفرانس به تصویب رسیده است که بزودی منتسر خواهد شد. آقای مونش در بخشی از اظهاراتش به رابطه نارسائیهای اجتماعی- سیاسی در ایران با نظام تمرکزگرای آن پرداخته بود. ایشان ضمن برشمردن تاثیرات مثبت سیستم فدراتیو بر جوامع چند ملیتی و چند فرهنگی، در رابطه با ایران گفت: در فدرالیزه کردن ایران نه تنها فارسها بازنده نخواهند شد بلکه همه برنده خواهد بود.
Source: http://www.zrombesh.org/
Welcome to the BC's blog. Here you will find the latest news and other information about Baloch people and Balochistan. You can also listen to Balochi music and watch films on our video bar section. Balochestan, the land of balochs, is occupied by Iran, Pakistan and Afghanistan and Baloch people are a victim of state terrorism carried out by the Islamic states of Pakistan and Iran. Thanks for visiting us. Pls contact us if you have any quation. E-mail: baloch.community.se@gmail.com
No comments:
Post a Comment