Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Appeal to the Swedish government, the Swedish aid agency SIDA, the Swedish Red Cross to help the earthquake effected in Eastern Balochistan

 Till svenska regeringen
C/O Biståndsministern Hillevi Engström

Vädjan till den Svenska regeringen, biståndsorganisationen SIDA, det svenska Röda korset, m.fl. Att hjälpa jordbävning drabbade balocher i Östra Balochistan

Östra Balochistan som är ockuperad av Pakistan drabbades av två kraftiga jordbävningar. Den första inträffade tisdagen den 24 september och den andra lördagen den 28:e september. Det första skalvet var så kraftigt att det bildades en ö utanför den av Kina kontrollerade hamnstaden Gwadar. Ca 95% av husen som oftast är byggda av lertegel kollapsade. Hundratal människor miste livet och mångdubbelt skadades. Den officiella siffran som uppges från ockupationsmakten Pakistan är drygt 370 personer döda men enligt balochiska källor dödssiffran är minst 700 personer och kommer att stiga då många människor finns i rasmassorna i de kollapsade husen. Värst drabbad är områden som Awaran, Mashky, Khozdar och Keich.

Den Pakistanska armén är i regelrätt krig mot balocherna sedan 5 år tillbaka och därför kommer de drabbade att inte få någon hjälp från de Pakistanska myndigheterna. Enligt Radio BBC, Radio Gwank med säte i Sverige samt andra balochiska källor har den Pakistanska militären, paramilitära styrkor (FC) och den fruktade ISI (s.k. säkerhets tjänsten) inte bara hjälpt de drabbade utan har förhindrat anda hjälp organisationer att nå de drabbade områden med räddningsaktioner och hjälp sändningar. Militären är rädd att omvärlden kommer att ta reda på det pågående folkmordet som Pakistan har begått/begår under den 5 åriga kriget i Balochistan samt den förstörelse som de har åsamkat balocherna innan jordbävningen.

Kriget i Balochistan handlar om rättvisa och lika rättigheter för balocher. Balochistan är ett rikt land med gasfyndigheter och andra naturtillgångar men Pakistan exploaterar dessa tillgångar utan att balocherna får ta del av dessa. Pakistan har sålt den största strategiska hamnen Gwadar till Kina utan att balocherna varit delaktiga i det beslutet och den minsta protest besvaras med vapen. Mer är 5000 balocher har försvunnits och deras lämlästa torterade kroppar hittas dagligen i öknen. Det innebär att kriget i Balochistan, till skillnad från andra krig i Pakistan, handlar inte om religion utan ett krig som den Pakistanska regimen påtvingat oss balocher för att vi vill bestämma över oss själva och över våra naturtillgångar. Balocherna är ett fredligt och sekulär folk grupp till skillnad från andra folkgrupper i området och ser framemot väst ingripande med USA och FN i spetsen för att få ett slut på kriget och lidandet. Många balocher är bosatta i Sverige och de kommer uppskatta eventuella hjälpen från Sverige. Dessa balocher kommer att vara en brygga mellan Sverige och en framtida självständig Balochistan som är ett strategiskt viktigt område för hela värden med mer än 1000 km kust mot indiska oceanen. 

Vi balocher vädjar till den svenska regeringen, svenska bistånds organet SIDA, Röda korset svenska kyrka och andra hjälp organisationer att hjälpa den drabbade hjälplösa balochiska befolkningen. Vi är beredda att hjälpa till vid behov i denna fråga och andra frågor som Sverige behöver vår hjälp i framtiden. De balochiska styrkorna under ledning av Dr. Allah Nezar Baloch har välkomnat internationellt hjälp och kommer att göra sitt yttersta för att garantera hjälparbetares säkerhet.

Vi föreslår att hjälpen inte går via den Pakistanska regimen/myndigheter då kommer den aldrig att nå de drabbade utan används till köp av vapen för att attackera balocherna istället.


Baloch Community in Sweden

M. Baloch

Stockholm 2013-10-02


Kopia till:

SIDA
Svenska röda korset
Svenska kyrkan
Andra hjälp organisationer

Kontakt: E-mail: baloch.community.se@gmail.com

Mer information om Balochistan finns på vår blogg:






1 comment:

  1. Svenska Röda Korset Hej, tack för att du delar. Här finns mer info om vad vi gör i området just nu: http://ifrc.org/docs/Appeals/13/MDRPK009dref.pdf http://ifrc.org/.../ /Carl-Johan på Röda Korset

    ReplyDelete