با نزدیک شدن نوروز، بحث میان مسئولان جمهوری اسلامی بر سر منشا گرانی تشدید شده و حتی خطبههای امامان جمعه سراسر کشور نیز به این موضوع اختصاص یافته است. اکثر آنان نه موضوع تحریم، بلکه سومدیریت را منشا گرانی دانستهاند.
رسانههای ایران وضعیت اقتصادی این کشور را بحرانی توصیف میکنند و پیرامون از "رونق افتادن فعالیتهای اقتصادی و نشاط اجتماعی در جامعه" مینویسند.
تارنمای بازتاب در این رابطه مینویسد که شرایط فعلی بدتر از دوران جنگ ۸ ساله با عراق است و کشور تا این اندازه با بحران مواجه نبوده است. این سایت ضمن اشاره به ۸ سال دورهی دولت احمدینژاد، انتقاد میکند که مدیریت کشور میتوانست حداقل معیشت را برای مردم فراهم کند.
تارنمای بازتاب در این رابطه مینویسد که شرایط فعلی بدتر از دوران جنگ ۸ ساله با عراق است و کشور تا این اندازه با بحران مواجه نبوده است. این سایت ضمن اشاره به ۸ سال دورهی دولت احمدینژاد، انتقاد میکند که مدیریت کشور میتوانست حداقل معیشت را برای مردم فراهم کند.
گرانی از جمله موضوعهای اصلی خطبههای نماز جمعه تهران و دیگر کلانشهرهای ایران (جمعه ۱۸ اسفند ۱۳۹۱) نیز بود. برخلاف سایت بازتاب که تحت فشار بودن خانوادههای ایرانی در آستانهی نوروز را ناشی از ۶ ماه تحریمهای سخت میداند، اکثر خطیبان نماز جمعه، منشاء اصلی گرانی را عدم مدیریت صحیح و سوء مدیریت دولت دانستهاند.
عیدی امسال دولت هم کمکی نکرد
نرخ نان هم ۲۰ تا ۴۰ درصد افزایش یافت
دولت ایران برای چارهجویی "بحران" و کاهش مشکلات کارمندان و افزایش قدرت خرید آنها، امسال عیدی ۴۰۰ هزار تومانی به آنها اختصاص داد. اما این کمک نیز نتوانسته پاسخگوی گرانیها باشد.
به نوشته "بازتاب"، رانتخوارها در وضعیت کنونی گرانی و بحران اقتصادی توانستنند به دلیل اتصال به کانونهای قدرت از ثروت بادآوردهای برخوردار شوند: «با خودروهای لوکس ۱۰ رقمی فخر میفروشند و قصد دارند نوروز امسال را در خارج یا ویلاهای خود جشن بگیرند.»
کاهش ۷۲ درصدی قدرت خرید مردم
سایت فرارو ( ۱۵ اسفند ۱۳۹۱) در توضیح "بحران اقتصادی" ایران، نظر دکتر مهدی تقوی استاد دانشگاه و کارشناس مسائل اقتصادی را پرسیده است. تقوی میگوید: «روند افزایش درآمدها و هزینهها بر اساس رشد نرخ ارز، طی هشت سال گذشته نشان میدهد قدرت خرید مردم ۷۲درصد کاهش یافته است.»
وی در ادامه به افزایش قیمت دلار از ۸۷۴ تومان در سال ۸۳ به ۳۲۰۰ تومان در ابتدای زمستان ۱۳۹۱ اشاره میکند و نتیجه میگیرد که درآمد یک میلیون تومانی از ۱۱۴۴ دلار به ۳۱۳ دلار کاهش یافته است.
مرغ هم جزو گرانترین خوراکیها
این استاد دانشگاه معتقد است که دلیل شکلگیری شرایط کنونی اقتصاد ایران، مقداری مربوط به سیاستهای نادرست است و مقداری دیگر هم مربوط به اجرای قانون هدفمندی یارانههاست. وی همچنین گفته است، کاهش قدرت خرید مردم سبب کاهش تولید داخلی و همچنین برخی بزهکاریهای اجتماعی شده است.
رسانههای داخل ایران نوشتهاند که مردم در عید امسال، به دلیل گرانی و شرایط اقتصادی کشور، آن شور و نشاط سالهای گذشته را نخواهند داشت.
DW.DE
طرح بزرگ احمدینژاد برای حمایت از تولید و مقابله با گرانی
محمود احمدینژاد وعده داد با اختصاص هزاران میلیارد تومان از محل "صندوق توسعه ملی"، از طرحهای نیمهتمام صنعتی حمایت کند.
"خانهنشینی اجباری" در نوروز ۱۳۹۲
با نزدیک شدن نوروز گرانی افسار گسیخته رد خود را در افزایش قیمت تورهای گردشگری نیز نشان میدهد.
پیشنهاد غرب: تعلیق فردو در مقابل کاهش برخی تحریمها
به گفته یک دیپلمات آمریکایی، کشورهای غربی در مذاکرات آلماتی با پذیرش غنیسازی محدود در ایران، خواستار تعلیق فعالیتهای مرکز اتمی فردو شدهاند.
نرخ تورم تا پایان سال جاری به ۵/ ۳۱ درصد میرسد
رئیس بانک مرکزی تایید کرد که اقتصاد کشور با تورمی فزاینده روبرو است. این بدین معناست که شمار خانوارهای زیرخط فقر در ایران افزایش مییابد.
No comments:
Post a Comment