Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Letter from Amnesty International to Baloch Community regarding mass execution of Balochs in Balochestan by the islamic regime of Iran

Tack till Amnesty International.

M. Baloch

Baloch Community


--------------------------------------------------------

Hej,
Amnesty agerade innan avrättningarna verkställdes:

http://www.amnesty.org/en/for-media/press-releases/iran-government-must-stop-executions-14-men-20090713

Jag kan tänka mig att våra experter på vårt internationella sekretariat iLondon kommer att följa upp detta med en protest till Irans regeringen inomkort.

Hälsningar,
Bobby Vellucci

--------------------------------------------------------

Massavrättningar av balocher i Balochestan – Iran
Den shia muslimska styret i Iran har avrättat 13 balochiska ungdomar.Avrättningarna skedde den tisdagen den 14:e juli 1009 i fängelset i stadenZahedan huvudstaden av den Iran ockuperade delen av Balochestan. Sombrukligt anklagades de för att vara medlemmar av den beväpnade balochiskagruppen Jundollah. Regimen tystar ner all form av motstånd och protest iBalochestan genom att anklaga dem för samröre med Jundollah, guds fiender,USA och väst agenter, smugglare, m.m. De flesta av de avrättade ungdomarnavar studenter eller andra som hade deltagit i gatuprotester under och eftervalet. Återigen får balocher betala ett högt pris för sin strävan efterfrihet och demokrati. Regimen och dess lokala tjänare ”Zabolier” villstraffa balocherna för att de i praktiken bojkottade valet och att deprotesterade kraftigt dagarna innan, under och efter valet.

Under den senaste månaden har 100-tals balochiska ungdomar arresterats.Lokala källor uppger att massavrättningarna kommer att fortsätta. Deungdomar som sitter i arrest torteras och tvingas att erkänna gärningar somde inte har begått. Erkännandena visas upp i TV. Syftet är att skrämmaungdomarna och övriga balocher att avstå från protester.

Namnen på de avrättade:

1. Manochehr Shahbakhsh
2. Mhmd Hassan Shahozahi
3. Faeze Abdolrazagh rashidi
4. Yaghub Gamshadzahi
5. Abdolvaset Sheihaki
6. Idris Notizahi
7. Abdolgheyas Naroe
8. Abdolsabour Rakhshani
9. Assadollah Vafae
10. Abdolkhalegh Mirbalochzahi
11. Taregh Abadian
12. Yahya Righi
13. Khalilahmad Righi

Vi vädjar till Amnesty International, Röda korset och den svenskaregeringen att agera och protestera mot den iranska regimen för attförhindra ytterligare massavrättningar av balocher i Iran.

M. Baloch

Baloch Community – Sweden

Stockholm 2009-07-21

Kontakt:Baloch.community.se@gmail.com och Baloch_community@yahoo.com
Web-blogg:http://baloch-community-sweden.blogspot.com/

No comments:

Post a Comment