روستای کمدارک: این روستا با جمعیتی 450 نفری در بخش مرکزی شهرستان بشاگرد و در همسایگی روستای بلبل آباد وجگدان قرار دارد که متاسفانه از کمترین امکانات رفاهی یک زندگی ساده هم بهره مند نیست!
مردم این روستا سالهاست که چشم انتظار همت و تلاش خداپسندانه یک مسئول دلسوزی برای رفع مشکلات اولیه آنها هستند که متاسفانه تا کنون چنین مسئول دلسوزی گذرش به این روستا نیافتاده، تا بداند فقر فرهنگی، فقز اجتماعی،ووو چیست.
جای تاسف دارد وقتی شنیده میشود بعضی از مسئولین هر از گاهی سخن از پیشرفت هایی در بشاگرد به زبان می آورند، سخن از چمع آوری مدارس کپری به زبان می آورند، اما مشاهده میشود که روستایی با دارا بودن75 نفر دانش آموز متاسفانه تاکنون یک مدرسه حتی دو کلاسه هم ندارد!
با وجود چنین مشکلات اساسی در یک روستای 450 نفری آیا امید پیشرفت و آینده ای روشن برای جوانان و نوجوانان این روستا مشاهده میشود؟ با کدام امکانات اولیه فرهنگی جوانان این روستا آینده خود را رقم بزنند؟ با کدام امکانات رفاهی؟ با کدام زیرساخت های فرهنگی؟
دانش آموزان ابتدایی این روستا سالهاست که با وجود مشکلات فراوان در یک خانه استجاری در حال تحصیل هستند که همچنان مسئولین مربوطه در این خصوص بی توجه هستند.
این روستا نه اینکه فقط ساختمان مدرسه ندارد بلکه با انبوهی از مشکلات دیگر هم مواجه است که فقط به دو تا از مشکلات آن در خبرگزاری مهر اشاره شده که به شرح زیر میباشد.
روستای کمدارک شهرستان بشاگرد، یکی از روستاهای بخش مرکزی این شهرستان است که با جمعیت ۴۵۰ نفری آن هنوز هیچ مدرسه و خانه بهداشتی در آن وجود ندارد تا مردم آن در بدترین شرایط به زندگی بپردازند. این روستا همجوار با روستای بلبل آباد و جکدان بشاگرد قرار دارد.
مردم این روستا باخبر ورود هر مسئولی از استان و کشور به شهرستان بشاگرد از خوشحالی سر از پا نمیشناسند و همچنان در انتظار آن هستند که مورد مهربانی دولت مردان دولت تدبیر وامید قرار گیرند تا به مشکلات آنها رسیدگی شود.
ساکنان متدین و مذهبی و میهماننواز این روستا که از قشر کمدرآمد هستند با توجه به آمار بالای بیکاری و نبود شغل در این شهرستان هیچ گلایه ای را از وضعیت بیکاری در این شهرستان به زبان نیاورده و بیشترین تمرکز و پیگیری خود را برساخت مدرسه و فضای بهداشت و درمان گذاشتهاند و بر این باور هستند که دولت نمیتواند در این منطقه ایجاد شغل کند مگر با افزایش سطح سواد، زیرا خودشان سرنوشت شان را تغییر می دهند.
اما مردم این روستا در نبود حتی یک مدرسه کوچک چند کلاسه ابتدایی که بتوانند فرزندان خود را در آن ثبتنام و به تحصیل دانش بپردازند از غفلت مسئولان استانی و کشور در محروم ماندن روستای خود سخن میگویند.
دانشآموزان در خانه استیجاری درس میخوانند
روستای کمدارک بشاگرد بیش از ۷۵ نفر دانشآموز در مقطع ابتدایی دارد که در نبود ساختمان مدرسه در خانه استیجاری این روستا مشغول به تحصیل هستند.
اسحاق حسنزاده شورای اسلامی روستای کمدارک بابیان اینکه به دانشآموزان این روستا ظلم میشود و نبود امکانات مانع ادامه تحصیل دانشآموزان میشود در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: روستای کمدارک از جمله روستاهای شهرستان بشاگرد است که مدرسه ندارد و دانشآموزان باتحمل همه سختی و مشقت به درس خواندن مشغول هستند.
حسنزاده افزود: با توجه به مشکلات مالی دولت و تحریمها و با پیگیریهای انجامشده مشکل مدرسه حلنشده است تا دانشآموزان این روستا در محرومیت از امکانات آموزشی قرار بگیرند.
وی نزدیکترین روستا به روستای کمدارک را که دارای ساختمان آموزشی است، روستای بلبل آباد و جکدان مطرح کرد و گفت: بعد مسافت دانشآموزان را به ترک تحصیل واداشته است که این امر آمار بیسوادی را در استان و کشور افزایش میدهد.
بخشدار مرکزی شهرستان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهارداشت: نبود اعتبار مشکلات زیادی را در بخش آموزشی در بشاگرد به وجود آورده است.
علی بهاری بابیان اینکه مشکل روستای کمدارک در اولویت اول مشکلات در شهرستان قرار دارد، گفت: با توجه به نبود اعتبار، در سال جاری در بخش مرکزی دو باب مدرسه تخریبی را در روستاهای کوه حیدر واهون موردبازسازی قرار داده ایم که امیدواریم با پیگیریهای انجامشده در سال آینده مشکل این روستا هم برطرف شود.
کمدارک روستایی بدون خانه بهداشت
نبود خانه بهداشت و درمان را میتوان از مشکلات دیگر این روستا بیان کرد که بسیاری از شهروندان برای درمان به روستاهای اطراف مراجعه می کنند. روستای ۴۵۰ نفری کمدارک فاقد خانه بهداشت است در این سالها در بحث بهداشت و درمان هیچ کاری در این روستا صورت نگرفته تا مشکل بهداشت و درمان هم به مشکلات این روستا اضافه شود.
این در حالی است که روستاهایی با جمعیت کمتر از روستای کمدارک در بشاگرد از خانه بهداشت بهره میبرند اما این روستا که از لحاظ بعد مسافت هم نسبت به سایر روستاها فاصله زیادی با نزدیکترین روستا دارد از این خدمات بهرهمند نیست.
حسنزاده بابیان اینکه در نبود خانه بهداشت مردم باید فاصله چند کیلومتری را طی کنند و برای استفاده از خدمات بهداشتی به روستاهای دیگر بروند، گفت: در این روستا بانوان باردار با بیشترین مشکل برای دریافت خدمات بهداشتی ، با مشکل مواجه هستند.
این در حالی است که در ماههای اخیر مسئولان استانی و کشوری زیای برای پی بردن به مشکل مردم بشاگرد به این شهرستان سفرکردهاند. استاندار هرمزگان به همراه مدیران و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی چندین بار به این شهرستان سفرکرده و به عمق محرومیت پی برده است اما با اینوجود مشکلات در بشاگرد نهتنها برطرف نشد بلکه روزبهروز به آنها انباشته شده تا مدیران در حل آنها باز بمانند.
عباس علی مراد مدیر شبکه بهداشت و درمان بشاگرد در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: ساخت خانه بهداشت در روستاهای بشاگرد بر اساس آمار جمعیتی تهیهشده از طرف شبکه بهداشت صورت میگیرد و آمار سرشماری کشوری برای ساخت خانه بهداشت ملاک نخواهد بود.
علی مراد بابیان اینکه آمارگرفته شده جمعیت روستای کمدارک توسط مأموران بهداشت خانواده کمتر از ۴۵۰ نفر است که به روستاهایی که با این جمعیت ساخت خانه بهداشت در نظر گرفته نشده است.
وی افزود: خانه بهداشت در روستاهایی با جمعیت بالای ۵۰۰ نفر و با شعاع بیش از هفت کیلومتر از نزدیکترین روستای دارای خانه بهداشت ساخته خواهد شد.
مدیر شبکه بهداشت بشاگرد تصریح کرد: در روستای کمدارک تحت پوشش روستای بلبل آباد خدمات بهداشتی ارائه میشود و در حال حاضر هیچ برنامهای برای ساخت برنامه خانه بهداشت در این روستا وجود ندارد.
علی مراد بابیان اینکه کمبود اعتبارات شهرستان در بخش بهداشت و درمان مانع از ساخت و تجهیز روستاها در بخش خدماتدهی شده است افزود: با افزایش اعتبارات در سال آینده مشکلات درمانی در روستاها در اولویت برنامه کاری قرار خواهد گرفت.
بازدید معاون توسعه روستایی کشور از این روستا کارساز نشد
سید ابوالفضل رضوی معاونت توسعه روستایی کشور در هفته دولت با افتتاح جاده آسفالته این روستا و حضور در این روستا با نظارهگر شدن مشکلات مردم در روستای کمدارک بشاگرد هم نتوانست که گرهی از مشکلات این روستا را برطرف سازد.
وی با حضور در این روستا و در جریان قرار گرفتن از وضعیت و مشکلات مردم در روستای کمدارک به رایزنی با مسئولان نوسازی مدارس برای ساخت مدرسه در این روستا وعده داده که تاکنون هیچ کاری صورت نگرفته است.
http://bashagard88.blogfa.com/post-425.aspx
No comments:
Post a Comment