Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Åpent brev til statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende 23. mars 2017

Åpent brev til statsminister Erna Solberg og utenriksminister Børge Brende   23. mars 2017

Baluchistans menneskerettighetsforening og baluchere bosatt i Norge er dypt bekymret over den politiske, humanitære og militære situasjonen i Baluchistan.
Baluchistan er et okkupert land. Iranske og pakistanske okkupanter er i gang med et stille folkemord. Den pakistanske hæren dreper, arresterer og torturerer baluchere hver dag. Pakistanske soldater plyndrer baluchernes hus, setter fyr på landsbyer og bryter menneskerettighetene i Baluchistan kontinuerlig.
Den Iranske statsterrorismen i tillegg til grusom undertrykkelse av Baluch befolkningen har som strategi å forandre demografien i den vestlige delen av Baluchistan. Den islamske forsamlingen i Teheran har vedtatt å flytte og bosette 3 millioner Peresere i havnebyene og kysten av Baluchistan. Deres mål er å gjøre baluchere til en minoritet i sitt eget land.
Den iranske regjeringen har erklært at representanter fra norske selskaper her deltatt i et seminar i havnebyen Chabahar ( 23-24 januar 2017 )  og viser stor interesse  til å investere i kysten av Baluchistan.
Vi forventer at Dere legger press på Iran og Pakistan til å stoppe folkemordet i Baluchistan.
Vi appellerer til Dere for å informere og hindre det norske næringslivet til å bli misbrukt av den iranske regjeringen i det okkuperte Baluchistan.
Avtaler som blir inngått med okkupantene i Baluchistan er i strid med både menneskerettigheter, internasjonale lover og folkeretten.

 Baluchistans menneskerettighetsforening i Norge

No comments:

Post a Comment