بنیاد حفاظت از طبیعت و محیط زیست آلمان خواستار توقف استفاده از آنتیبیوتیک در مرغداریهای این کشور شده است. مصرف مداوم آنتیبیوتیک موجب رشد باکتریهای مقاوم در گوشت مرغ میشود. این باکتریها برای انسان خطرناک هستند.
نتیجه تحقیق بنیاد حفاظت از طبیعت و محیط زیست آلمان در مورد پیامدهای مصرف بیرویه آنتیبیوتیک در مرغداریها، اشتهای بسیاری از مصرفکنندگان مرغ را کور کرده است.
این تحقیق نشان میدهد که از هر دو نمونه گوشتمرغ که از فروشگاههای مختلف مواد خوراکی در آلمان خریداری میشوند یک نمونه در برابر باکتریها مقاوم است. رئیس بنیاد حفاظت از طبیعت و محیط زیست آلمان، هوبرت وایگر میگوید: «این نتیجه وحشتناک سوء استفاده از آنتی بیوتیکهاست.»
شرایط مطلوب پرورش مرغ
هوبرت وایگر نگهداری شمار زیادی جوجه در سالنهای کوچک مرغداری را دلیل اصلی مصرف بیرویه آنتیبیوتیکها میداند. در آلمان در هر مترمعکب از سالنهای مرغداریحدود ۲۴ مرغ نگهداری میشوند که عمر هر کدام از آنها ۶ هفته است.
بر اساس قوانین اتحادیه اروپا در هر مترمکعب نگهداری ۳۹ کیلو گرم مرغ مجاز است. اگر هر مرغ زمان ذبح حدود ۲ کیلو وزن داشته باشد، در هر متر مکعب تا ۲۰ مرغ را میتوان نگهداری کرد.
در چنین شرایطی برای جلوگیری از شیوع بیماری مقدار زیادی آنتیبیوتیک به آب و دانه مرغها افزوده میشود. بنیاد حفاظت از محیطزیست آلمان خواستارتصویب قوانین سختتری در مورد شرایط مطلوب در سالنهای مرغداری است.
اعتراض اتحادیه مرغداران
نتیجه تحقیق بنیاد حفاظت از طبیعت و محیط زیست واکنش گستردهای را در رسانهها و مطبوعات آلمان برانگیخته است. اتحادیه تولید کنندگان مرغ نتیجه تحقیق کنونی را جامع نمیداند و اعلام کرده است که خود تحقیق مستقلی در این زمینه انجام خواهد داد.
رئیساین اتحادیه، راینر وندت یک سالن مرغداری با ظرفیت ۱۲ هزار مرغ دارد. او به گزارشگر دویچهوله که از این سالن بازدید کرده میگوید: «ما اینجا از یک سال پیش تا کنون آنتیبیوتیک استفاده نکردهایم.»
او پرونده دامپزشکی و نتیجه بازدیدهای دامپزشک را که در این پرونده ثبت شده است نشان میدهد و تأکید میکند که طبق قوانین تمامی مرغداریها باید چنین پروندهای داشته باشند.
رئیس اتحادیه تولید کنندگان مرغ تأکید میکند که این اتحادیه تحقیق مستقلی در مورد میزان مصرف آنتیبیوتیک در مرغداریهای آلمان را آغاز خواهد کرد که هدف آن "شفافیت بیشتر در این مورد و در نهایت کاهش مصرف آنتیبیوتیک در مرغداریهاست."
"مصرف کننده مرغ ارزان میخواهد"
اتحادیه تولید کنندگان مرغ در فکر بهبود شرایط نگهداریو خوارک مکملی است که سیستم ایمنی مرغها را تقویت کند. یک نکته مهم توجه بیشتر به درجه حرارت مناسب سالنهای مرغداری است که توسط کامپیوترهای تنظیم دما تعیین میشود. در نهایت اگر به قوانین بهداشتی توجه کافی شود، استفاده از آنتیبیوتیک تنها در شرایط خاص ضروری خواهد بود.
البته رئیس اتحادیه تولید کنندگان مرغ اعتراف میکند که پرورش مرغ هم به نوعی "محصول صنعتی" تبدیل شده است. او میگوید: «سود هرکیلو گوشت مرغ ۵ سنت است. مصرفکننده مرغ ارزان میخواهد و حاضر نیستند برای کیفیت پولی بدهد.»
سهم گوشت مرغ محلی، که کیفیت بیشتری دارد سالهاست که در بازار آلمان حدود یک درصد است.
مرغداریهای محلی از آنتیبیوتیک استفاده نمیکنند. خوراک مرغهای آنها با کیفیتتر است و هر جوجه سه ماه فرصت رشد دارد. البته در نهیات قیمت هر مرغ به جای ۴ یورو حدود ۲۰ یورو است.
توصیههایی برای مصرفکنندگان گوشت مرغ
شرایط در سالنهای بزرگ که ظرفیت پرورش چندین هزار جوجه را دارند تفاوت میکند. بر اساس قوانین آلمان مصرفآنتیبیوتیکها در سالنهای مرغداری تنها زمانی مجاز است که یک مرغ بیمار شده باشد. البته اگر یک مرغ مریض شود برای جلوگیری از انتشار بیماری به همه مرغها آنتیبیوتیک داده میشود.
این آنتیبیوتیک مرغها را در برابر برخی از باکتریها مقاوم میکند.
شماری از این باکتریها برای انسان خطرناکاند. از جمله باکتریهای مقاومی که ممکن است از گوشت مرغ به انسان سرایت کنند، گونهای هستند که به "باکتریهای بیمارستانی" معروف اند.
این باکتریها از این جهت خطرناکاند که دوره بهبود زخمها را طولانی میکنند.
سازمان حمایت از مصرفکنندگان در آلمان توصیه میکند که هنگام پاک کردن یا پخت مرغ به نکات بهداشتی توجه کنید. پس از پاک یا خرد کردن مرغ دستها، چاقو و تختههائی را که روی آن مرغ خرد کردید، کاملأ بشویید.
از چاقوی شسته نشده برای خرد کردن سبزیجاتی که خام مصرف میشوند، به عنوان مثال برای تهیه سالاد استفاده نکنید. خوشبختانه باکتری مقاوم شده در گوشت مرغ هنگام پخته یا سرخ شدن آن از بین میرود.
دولت آلمان در نظر دارد با توجه به درخواست انجمن حفاظت از محیطزیست قوانینی تصویب کنند که استفاده از آنتیبیوتیکها را در مرغداریها سختتر کند. منتقدان این اقدام معتقدند كه مشکل در شیوه نگهداری مرغهاست که آنها را مریض میکند و استفاده از آنتیبیوتیک ضروری میشود. این منتقدان خواستار وضع قوانین موثر در حفاظت از دام و طیور هستند.
SB/JT
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,15661504,00.html?maca=per-rss-per-all-1491-rdf
No comments:
Post a Comment