Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

چند دلیل خوب برای مصرف مواد غذایی ارگانیک



مواد غذایی ارگانیک به آن دسته از غذاهای گیاهی و حیوانی اطلاق می شود که عاری از هر گونه مواد و ترکیبات شیمیایی هستند.

مواد غذایی ارگانیک اواخر سال های 90 میلادی وارد بازار غذای جهانی شد و از سال 87 نیز جای خود را در بازار محصولات غذایی ایران پیدا کرد. متاسفانه آفت‌کش‌ها و مواد‌‌ شیمیایی که به مواد غذایی زده می‌شود وارد بدن شده و اثرات مخربی روی سلامتی ما به جا می‌گذارند. برای همین امید است روز‌به‌روز گرایش بیشتری به مصرف این محصولات ایجاد شود. با وجود این که این محصولات غذایی گران‌تر هستند اما سلامتی هر کدام از ما بیشتر از این حرف‌ها ارزش دارد. در این مطلب چند دلیل خوب برای مصرف بیشتر این مواد غذایی اشاره می‌کنیم. با ما همراه باشید.

 
مواد غذایی ارگانیک: تفاوت در چیست؟

افزایش جمعیت و دغدغه‌ی تامین غذا برای همه باعث شده در همه‌ی کشورها برای جلوگیری از آفت‌زدگی و بیماری محصولات کشاورزی و دامی از کودهای شیمیایی، آنتی‌بیوتیک‌ها و غیره استفاده شود. متاسفانه به‌دلیل عدم آگاهی و دلایل متعدد دیگر در برخی موارد بیش از حد از این مواد شیمیایی استفاده می شود و در نتیجه محصولات غذایی به برخی از ترکیبات شیمیایی آلوده می شوند. جذب بیش از حد این مواد شیمیایی هم ممکن است به بروز مشکلات قلبی و عروقی، مشکلات گوارشی، ابتلا به بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، پارکینسون، بروز نقص‌های مادرزادی در نوزادان، افزایش سقط جنین و غیره منجر شود که کلا سلامت افراد جامعه را به خطر می‌اندازد. در عوض دغدغه‌ی پیشگیری از این مشکلات و حفظ سلامت غذایی مردم، محققان را وا داشته است تا به فکر تهیه محصولات غذایی طبیعی بیفتند. این محصولات غذایی طبیعی که عاری از هر گونه ترکیبات شیمیایی هستند و البته ارزش غذایی بالاتری هم دارند با عنوان محصولات غذایی ارگانیک شناخته می‌شوند.

امروزه در تمام دنیا محصولات غذایی مانند انواع میوه‌ها و سبزیجات، حبوبات، غلات، گوشت گاو و گوسفند، گوشت مرغ و تخم‌مرغ، شیر، عسل و غیره به صورت ارگانیک تولید و مصرف می‌شود. در ایران محصولاتی از قبیل انار، آب انار، پسته‌ی وحشی، زعفران، انجیر، گلاب، عسل، چای، برنج، سیب، روغن زیتون و برخی از محصولات غذایی دیگر به صورت ارگانیک ارائه شده است.

 
محصولات غذایی ارگانیک: دوستدار طبیعت

یکی از نخستین و مهم‌ترین مزیت‌های محصولات غذایی ارگانیک این است که خدمت بزرگی به محیط‌‌ زیست می‌کنند. متاسفانه کودهای شیمیایی اثرات منفی روی طبیعت دارند. کشاورزان تولید کننده‌ی محصولات ارگانیک از کودهای شیمیایی استفاده نکرده و برای حاصل‌خیزی زمین‌شان از کودهای ترکیبی کمک می‌گیرند. همین کار هم باعث کاهش ضایعات می‌شود.

 
محصولات غذایی ارگانیک: مفید برای سلامتی

بر اساس نتایج یک پژوهش اروپایی، مواد غذایی ارگانیک حاوی ویتامین‌ها، آنتی‌اکسیدان‌ها و اسیدهای چرب ضروری بیشتری هستند. این مواد مغذی در شیرهای ارگانیک به میزان 70 درصد بیشتر است. نتایج پژوهش‌ها همچنین نشان می‌دهد ترکیبات نامناسب و مضری مانند فلزات سنگین و باقیمانده‌های آفت‌کش‌ها در محصولات ارگانیکی به میزان کمتری وجود دارند. البته معنی این حرف این نیست که محصولات غذایی غیر ارگانیک به طور کامل مضر و آسیب‌رسان هستند و نباید مصرف شوند. در هر حال بدن ما به میوه و سبزیجات زیادی نیاز دارد و باید ویتامین‌های مورد نیازمان را از طریق خوردن همین مواد غذایی تامین کنیم.

 
مواد غذایی ارگانیک: راهی برای خلاصی از سلولیت

این هم  مورد توجه خانم‌ها و دخترهای جوانی که از وجود سلولیت در بدن‌شان شکایت دارند. به عقیده‌ی برخی از متخصصان یکی از دلایل اصلی بروز سلولیت مصرف مواد غذایی مدرن و حاوی آفت‌کش‌ها، کودهای شیمیایی، هورمون‌های رشد و افزودنی‌های دیگری می‌باشد که روزانه مصرف می‌کنیم.

قدیم‌ها همه‌ی مردم مواد غذایی طبیعی و ارگانیک مصرف می‌کردند. در واقع بیشتر مردم خودشان میوه و سبزیجات مورد نیازشان را در حیاط یا باغچه‌ی منزل‌شان تولید می‌کردند. برای همین هم کمتر قربانی توده‌های بد‌‌شکلی مانند سلولیت بودند. به عقیده‌ی این متخصصان هر چه بیشتر مصرف مواد غذایی ارگانیک را جایگزین مواد غذایی مدرن بکنید کمتر دچار سلولیت خواهید شد.

 
مواد غذایی ارگانیک شما را باهوش‌تر می‌کنند

حتما می‌دانید که شکلات سیاه برای مغز مفید است. به خاطر این که ترکیبات این ماده‌ی غذایی عروق را تمیز کرده و تولید هورمون سروتونین را افزایش می‌دهد. در واقع باید بدانید که شکلات سیاه سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است و استرس را نیز کاهش می‌دهد. به عقیده‌ی محققان اگر به طور مرتب شکلات سیاه میل کنید مطمئنا در 80 سالگی هوش و حواس و حافظه‌ی بهتری خواهید داشت. البته این کافی نیست که هر شکلاتی را به نام شکلات سیاه میل کنید. برای بهره‌مندی از خواص این ماده‌ی غذایی لازم است که شکلات‌تان حاوی کمترین میزان افزودنی‌ها بوده و فراوری‌های کمی روی آن صورت گرفته باشد. یعنی اینکه استفاده از ترکیبات شیمیایی در تولید آن ها به کمترین میزان خود بوده و ارگانیک باشند.
سبزیکاری در منزل

آستین‌ها را بالا بزنید

باید بدانید که محصولات گلخانه‌ای و پرمصرفی مانند گوجه‌فرنگی، خیار، فلفل، هندوانه، خربزه، توت‌فرنگی و بادمجان بیشترین میزان آلودگی به ترکیبات شیمیایی را دارند.

توصیه می کنیم اگر حیاط و باغچه‌ای دارید آستین‌ها را بالا بزنید و سبزیکاری کنید. می‌توانید انواع صیفی‌جات مانند کدو، بادمجان، گوجه‌فرنگی، فلفل، فلفل دلمه‌ای و غیره را با دست‌های خودتان پرورش دهید.

اگر آپارتمان‌نشین هستید نیز می‌توانید داخل گلدان چند نوع سبزی مانند نعنا، پونه ، گشنیز، تره، جعفری و یا هر نوع سبزی دیگری که دوست داشته‌ باشید را بکارید.

 
محل ارائه‌ی محصولات غذایی ارگانیک در تهران

به نظر می‌رسد استقبال مردم از محصولات غذایی ارگانیک خوب است اما مشکلاتی مانند قیمت بالا و همچنین تنوع کم این محصولات باعث شده است که این مصرف آن‌ها آن‌چنان که باید در بین مردم رواج نداشته باشد. محل عرضه‌ی محصولات ارگانیک در تهران در تعاونی مصرف موسسه‌ی گیاه پزشکی ولنجک و فروشگاه بالیکای سعادت آباد می‌باشد. البته مدتی است که سازمان میادین میوه و تره‌بار تهران نیز محصولات سالم، گواهی شده و ارگانیک را به مصرف کنندگان ارائه می‌دهد.

در نهایت از جناب آقای مهندس علی قنبری مدیر عامل شرکت آریان طب پرتو، جناب آقای دکتر بابک خرمی مدیر عامل شرکت پرتونار شیمی و جناب آقای مهندس مرتضی مرادی مدیر بخش بیولوژیکی شرکت آریان طب پرتو به خاطر وقت و اطلاعاتی که برای تهیه‌ی این مطلب در اختیار ما گذاشتند تشکر و قدردانی می‌کنیم.

No comments:

Post a Comment