کمیسیون سیاست خارجی خارجه کنگره امریکا با تشکیل جلسه ای ضمن بررسی اوضاع بلوچستان پاکستان از جداشدن این ایالت از پاکستان حمایت کرده اند.
حسین پور؛ یکی از چهرهای ملی گرای بلوچ که در این جلسه حضور داشته به امریکایی ها اطمینان داده است که بلوچ های پاکستان، متحدان طبیعی امریکا هستند و می خواهند بندر گوادر را با امریکایی ها به اشتراک بگذارند.
حسین پور همچنین گفته است که در صورت حمایت امریکا از جدایی بلوچستان از پاکستان، آنان اجازه عبور خط لوله گاز ایران از خاک خود را نمی دهند و با طالبان نیز مبارزه می کنند.
غلام محمد محمدی؛ کارشناس مسایل دیورند درباره طرح تجزیه بلوچستان از پاکستان به خبرنگار جمهور گفت:”از دوران احمدشاه ابدالی بلوچستان یک ایالت مستقل بوده و به شکل خودمختار وجود داشت؛ اما بعدها این ایالت با پاکستان یکجا شد و پاکستان از تمامی امکانات بلوچستان، استفاده نموده است.”
وی درباره عملی شدن این طرح از جانب امریکا می گوید:”اگر قرار باشد این طرح عملی شود بلوچ هایی که در افغانستان و ایران هستند نیز شامل این طرح شده، (بخش هایی از خاک) افغانستان و ایران نیز تجزیه خواهند شد و این امر منحصر به پاکستان نخواهد ماند.”
به گفته وی، موضوع عملی شدن این طرح در حال حاضر با مخالفت پاکستان روبرو خواهد شد؛ ولی امریکا تلاش خواهد کرد تا از این طریق نه تنها پاکستان؛ بلکه ایران را نیز تحت فشار قرار دهد.
وی در ادامه افزود:”بلوچستان یکی از چهار صوبه بزرگ پاکستان را تشکیل می دهد. از ذخایر بسیاری برخوردار می باشد و در چند سال اخیر بلوچ های پاکستان از طالبان حمایت نکرده اند؛ بلکه با افراد مسلحی که داشته اند به استقلال طلبی پرداخته اند.”
این کارشناس دیورند، ارائه این طرح را از جانب کمیسیون سیاست خارجی کنگره امریکا باعث تنش بیشتر در وابط پاکستان و امریکا تلقی نموده خاطرنشان ساخت که یکی از بزرگترین بندرهای تجاری در این ایالت قرار دارد که پاکستان به هیچ وجه اجازه نخواهد داد تا چنین طرحی در آن کشور عملی شود.
در همین حال وحید مژده؛ کارشناس مسایل سیاسی، در باره طرح تجزیه بلوچستان از پاکستان به خبرنگار جمهور گفت:”حدود ۲۰ سال قبل نقشه ای از جانب سازمان اسختباراتی امریکا در یکی از نشریه های امریکا منتشر شد که در آن یک طرح برای آسیای جنوبی و آسیای میانه در نظر گرفته شده بود که این کشورها براساس قومیت تجزیه شوند.”
به گفته وی، تجزیه بلوچستان یکی از طرح های قدیمی در ذهن دولتمردان امریکاست و پاکستان از مطرح شدن این طرح از جانب کنگره امریکا انتقاد نموده و آن را مداخله در امور داخلی پاکستان خوانده است.
وی، ارائه این طرح را از جانب امریکا آغاز یک حرکت بزرگ دانسته می گوید:”اگر این طرح عملی شود در پاکستان محدود نخواهد ماند و امریکا تلاش خواهد کرد تا ایران را نیز تحت فشار قرار داده و به دست گرفتن بندر گوادر،از جانب امریکا چین را نیز به چالش خواهد کشید.”
مژده همچنین خاطرنشان ساخت که امریکایی ها تلاش دارند تا از این طریق پاکستان را تحت فشار قرار داده و آن کشور را مجبور به همکاری دوباره و بازنمودن راه تدارکاتی ناتو برای افغانستان نمایند.
خبرگزاری جمهور، تلاش کرد تا نظر وزارت امور سرحدات اقوام و قبایل افغانستان را نیز داشته باشد که به رغم تماس با سخنگوی آن وزارت، موفق به گرفتن نظر آن وزارت نشد.
http://www.jomhornews.com/artcul/2089.html#.Tze8VOEYfEA.facebook
No comments:
Post a Comment