شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ماموریت احمد شهید، گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران را تمدید کرد.
در رای گیری این شورا ۲۲ عضو رای موافق و ۵ عضو رای مخالف دادند. نمایندگان چین، کوبا، روسیه، بنگلادش و قطر ار مخالفان تمدید ماموریت آقای شهید بودند.
باقی اعضای این شورا که از ۴۷ عضو تشکیل شده، رای ممتنع دادند.
احمد شهید ده ماه قبل به این سمت انتخاب شد. او دومین گزارش خود را ده روز قبل به شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد ارائه کرد که مانند گزارش نخست، با واکنش منفی مقام های ایرانی روبرو شد.
در گزارش دوم، از ایران به دلیل 'موارد متعدد نقض حقوق بشر' از جمله فشار بر روزنامهنگاران و منتقدان حکومت، شکنجه زندانیان و محروم بودن متهمان از حق دادرسی عادلانه انتقاد شد.
پیشتر بیش از بیست سازمان و گروه فعال در زمینه حقوق بشر از اعضای شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته بودند که ماموریت آقای شهید را تمدید کنند.
آقای شهید در گزارش دوم خود از 'عدم همکاری مقامات ایران' گلایه کرد و نوشت که مقام های ایرانی با درخواست او برای سفر به این کشور موافقت نکرده اند.
در ماه ژوئن سال گذشته احمد شهید، وزیر امور خارجه سابق مالدیو، به عنوان گزارشگر ویژه حقوق بشر برای ایران معرفی شد.
این نخستین بار بود که شورای حقوق بشر سازمان ملل، که در سال ۲۰۰۶ تأسیس شد، برای ایران گزارشگر ویژه تعیین می کرد
'ادامه موارد نقض حقوق بشر'
در گزارش دوم آقای شهید، از ایران به دلیل موارد متعدد نقض حقوق بشر از جمله فشار بر روزنامهنگاران و منتقدان حکومت، شکنجه زندانیان، محروم بودن متهمان از حق دادرسی عادلانه و "سرکوب سازمانیافته" اقلیتهای دینی، قومی و جنسی انتقاد شد.
به دنبال انتشار این گزارش، محمدجواد لاریجانی دبیر ستاد حقوق بشر ایران، این گزارش را "مملو از اتهامات بیپایه و اساس" خواند.
او روز دوشنبه ۲۲ اسفند (۱۲ مارس)، در نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، احمد شهید را متهم کرد که "به جای بیان حقایق به جهانیان با شرورترین گروههای تروریستی که دستشان به خون ملت ایران آغشته است، همکاری نزدیک داشته است."
آقای لاریجانی در روز ارائه این گزارش، به طعنه گفت که لازم نیست احمد شهید به ایران سفر کند، چون میتواند به "وبسایتهای ضدانقلاب و معاند جمهوری اسلامی رجوع کند و این محتویات را کپی و پیست کند."
پیشینه اعزام گزارشگر حقوق بشر به ایراندر گذشته آندریاس آگوئیلار، رینالدو گالیندوپل و موریس کاپیتورن به عنوان نمایندگان ویژه حقوق بشر سازمان ملل چند بار به ایران رفتند و گزارش های متعددی در مورد وضعیت حقوق بشر در ایران تهیه کردند.
روابط دولت ایران با نمایندگان ویژه سازمان ملل عموما پر تنش بود و گزارش های آنها اکثرا ناخرسندی مقامات ایران را بر انگیخته است.
http://www.bbc.co.uk/persian/iran/2012/03/120322_l51_shaheed_unsr.shtml
No comments:
Post a Comment