Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

نماینده کویتی: اجازه تساهل با"شبکه جاسوسی ایران" را نخواهیم داد

ولید طباطبایی عضو پارلمان کویت
محمد عبدالعزیز – العربیه .نت

ولید طباطبایی عضو پارلمان کویت اعلام کرد، جمهوری اسلامی ایران مواضع خصمانه وتوسعه طلبانه ای نسبت به کشورهای شورای همکاری و به ویژه کویت دارد. وی افزود نمایندگان مجلس کویت در صدد هستند در صورت سهل انگاری حکومت در برخورد با پرونده شبکه جاسوسی ایران در این کشور، دست به اقدامات قانونی "شدیدی" بزنند.

کویت اخیرا اعلام کرد تعدادی از افراد را برای انجام تحقیقات امنیتی بازداشت کرده است . بازداشت این افراد به دنبال گزارش هایی درباره دستگیری چند تن که مظنون به جاسوسی برای ایران هستند اعلام می گردد .

طباطبایی روز پنجشنبه 6-5-2010، در گفتگوی اختصاصی با "العربیه.نت" درباره برخورد دولت کویت با این پرونده گفت " به اعتقاد من این برخورد در سطح دلخواه نیست و چنین بر می آید که این برخورد به شدت منفی است.

وی گفت برخورد دولت کویت با این حادثه شاهد سه مرحله بود، در مرحله نخست سکوت مطلق حاکم بود، در مرحله دوم به طور ضمنی بر مرحله نخست پافشاری شد ودر مرحله سوم نشر هرگونه اطلاعاتی در این باره منع گردید.

وی گفت نفی وجود چنین شبکه ای از سوی ایران نقشی در کاهش شدت این قضیه نداشته است وافزود "واکنش دولت ایران در این زمینه کاملا طبیعی است، زیرا هر کشوری که متهم به جاسوسی علیه کشور دیگری شود...چنین موضعی را اتخاذ خواهد کرد ...وآن را اتهامی ساختگی قلمداد خواهد نمود ..."

وی درباره اختلاف نظر میان نمایندگان مجلس کویت در این باره گفت "مردم درباره اعتقادات خود نیز اختلاف نظر دارند وهر نماینده ای از آزادی اندیشه برخوردار است اما تقریبا همه روزنامه ها نام افراد (دستگیر شده) را منتشر کردند که شامل افراد نظامی و غیر نظامی کویتی، خلیجی ، ایرانی و دو نفر که تبعیت آنها مشخص نشده است می شود، و بر اساس گزارش های مطبوعاتی همه آنان برای سفارت ایران اطلاعات جمع آوری می کردند و یکی از این افراد اعتراف کرد که یکی از اعضای سفارت ایران به عنوان هماهنگ کننده و مغز متفکر این مجموعه عمل می کرد.

طباطبایی در ادامه خاطر نشان کرد "حال که این شبکه شناسایی شده و از اعضای آن به اتهام سنگین جاسوسی به سود دولت ایران و ارسال اطلاعات نظامی حساس کویت به این کشور بازجویی می شود، ملت کویت چه انتظاری از ما به عنوان نمایندگان خود دارد، آیا نباید دست به اقدامی بزنیم و از دولت بخواهیم موضع مستحکم و تعیین کننده ای در برخورد با این مساله به عنوان پرونده ای سیاسی ونه جنایی اتخاذ کند ".

این نماینده پارلمان کویت از سایر نمایندگان مجلس این کشور خواست " سفیر کویت در ایران برای مشورت احضار شود و در صورت اثبات این اتهامات، دولت کویت باید سفیر ایران را فورا از کویت اخراج کند."
وی از کشور متبوع خود خواست دست به "اقدامات سیاسی علیه ایران زده پیام شدید اللحنی برای این کشور ارسال دارد که از جمله می تواند به صورت تعلیق توافقنامه ها میان دو کشور و لو به صورت موقت باشد، تا ایران به عمق رفتار زشت خود واقف شود".

وی درباره غرض ایران از ایجاد هسته های جاسوسی گفت "ایران در بحران به سر می برد ودر عین حال دارای اهداف توسعه طلبانه وکینه ورزانه نسبت به کشورهای خلیج از جمله کویت است بر همین اساس هرگاه فرصتی برایش فراهم آید از آن استفاده می کند وهرگاه که احساس کند توان توسعه طلبی را دارد در این زمینه کوتاهی نخواهد کرد".

وی تاکید نمود نشانه های دیگری دال بر جاسوسی ایران در سایر کشورهای منطقه در دست است وافزود "ایران در لبنان، سوریه، بغداد و یمن دست به چنین اعمالی زده وتلاش هایی را در مصر دنبال کرده است واز افکار کینه ورزانه خود بر ضد کشورهای منطقه دست برنمی دارد و رویداد اخیر ثابت کرد که این کشور اقدامات خصمانه ای را علیه کویت از طریق ارسال جاسوس و به کارگیری مزدوران به اجرا گذاشته است ".

طباطبایی خطاب به نمایندگان مجلس کویت به آنان یادآور شد، در صورتی که دولت با این مساله به عنوان پرونده ای جنایی برخورد کند آنان باید "موضع شدیدی نسبت به دولت" اتخاذ کنند .

گفتنی که روابط میان کویت و ایران طی جنگ ایران وعراق 1980 -1988 به دنبال حمایت مالی این کشور از بغداد بحرانی شد، اما این روابط باردیگر بهبود یافت .

دولت کویت از جمله کشورهایی است که خواستار ایجاد راه حل مسالمت آمیز برای بحران میان جمهوری اسلامی ایران و کشورهای غربی بر سر پرونده هسته ای جنجال برانگیز تهران است و با این که یکی از همپیمانان اصلی واشنگتن در منطقه به شمار می رود، اما اعلام کرده است که اجازه نخواهد داد تا از پایگاه های نظامی آمریکا در خاک این کشور برای حمله به ایران استفاده شود.


No comments:

Post a Comment