مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان: ما از رئیس جمهور و نظام جمهوری اسلامی انتظار داریم تمام افراد و اقشار ملت را با یک دید نگاه کنند و در استخدامها و واگذاری پستها و مناصب هیچ تبعیضی بین قومیتهای مختلف صورت نگیرد.
و در واقع اجرای عدالت و انصاف از بزرگترین دستورات و فرامین اسلام و قوانین اسلامی است و این همان رمز بزرگ موفقیت رسول الله صلی الله علیه وسلم و مسلمانان صدر اسلام بود که آنان را به موفقیتها و کمالات سیاسی و معنوی رساند.
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید با اشاره به سفر اخیر جناب رئیس جمهور به استان سیستان و بلوچستان و افتتاح کارخانه سیمان زابل از این گام موثر ابراز خرسندی کرد و گفت: این کارخانه یک کارخانه دولتی نیست، بلکه متعلق به بخش خصوصی است و در استان ما سه کارخانه از این نوع وجود دارد؛ یکی کارخانه سیمان خاش، دیگری کارخانهای در جنوب استان، و سومی کارخانه سیمان زابل که دیروز به دست ریاست جمهور کشور و با حضور وزیر صنایع افتتاح و راه اندازی شد.
ایشان با تاکید بر سرمایهگذاریهای مفید در چنین موارد از این جمله رئیس جمهور که "هرکس در بخش خصوصی سرمایهگذاری کند و کارخانهای بسازد باید مورد حمایت قرار گیرد" ابراز مسرت کرد و با برحذر داشتن مردم از پرداختن به مشاغل کاذب و ناجایز؛ همچون فروش مواد مخدر و ... ، این نوع مشاغل را از ردیف تجارت و شغل خارج دانست وبه کارهای مفید و سرمایهگذاریهای تولیدی دربخش خصوصی تشویق کرد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه افزود: ما از رئیس جمهور و نظام جمهوری اسلامی انتظار داریم تمام افراد و اقشار ملت را با یک دید نگاه کنند و در استخدامها و واگذاری پستها و مناصب هیچ تبعیضی بین قومیتهای مختلف صورت نگیرد و در واقع اجرای عدالت و انصاف از بزرگترین دستورات و فرامین اسلام و قوانین اسلامی است. و این همان رمز بزرگ موفقیت رسول الله صلی الله علیه وسلم و مسلمانان صدر اسلام بود که توانستند به موفقیتها و کمالات سیاسی و معنوی برسند.
ایشان از دولت خواست تا با تبعیضهای مذهبی و قومی مبارزه کند و این امر را یکی از وظایف شرعی دولت دانست.
انفاق فی سبیلالله؛ راه حل بسیاری از مشکلات اقتصادی جامعه
شیخ الاسلام مولانا عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان در بخش اول خطبههای این هفته به انفاق و خرج کردن در راه خدا و کمک به همنوعان به عنوان یکی از تعالیم سودمند و نورانی اسلام تشویق کرد و آن را نوعی تخلق به اخلاق خداوندی دانست.
وی افزود: تمامی تعالیم اسلام اعم از اوامر و نواهی برای تربیت انسان و عزت بخشیدن به او آمده است و اجرای این فرامین خداوندی هر چه بیشتر انسان را به خداوند نزدیک میکند. خداوند روزی دهنده (رزّاق) است و تمامی موجودات را روزی میدهد و برای تشبّه به این صفت خدایی باید جود و بخشش داشت و بدین ترتیب با خداوند رابطه برقرار کرد.
مولانا عبدالحمید دو راه بزرگ برای ارتباط با خداوند و نزدیک شدن به او مطرح کرد: یکی؛ تعّبد و عبادت کردن او و دوم؛ تخلق بأخلاق الله، یعنی اخلاق الهی اختیار کردن. که عفو و بخشش و سخاوت از اخلاق خداوندی است.
ایشان در توضیح بیشتر سخاوت و انفاق افزود: سخاوت به معنای این نیست که وقتی پول زیاد داشتی به دیگران ببخش و انفاق کن. بلکه با پول اندک نیز میتوان این کار را کرد و چه بسا این نوع انفاق به حقیقت معنای سخاوت نزدیکتر است. در حدیث آمده است: «إتق الله و لو بشق تمرة» از خداوند بترس اگر چه بوسیله انفاق کردن یک دانه خرما باشد. خداوند متعال بخشی از مردم جامعه را فقیر قرار داده و عدهای را ثروت داده است تا ثروتمندان به وسیله فقیران امتحان شوند که آیا به آنان کمک و انفاق میکنند یا نه؟ نظام کمونیستی آمد و میخواست با از بین بردن ثروتمندان و از بیخ کندن سرمایههای شخصی این نظام را نابود کند. در واقع میخواست با نظام طبیعی خداوندی مبارزه کند که نتوانست و بالاخره شکست خورد.
امام جمعه اهل سنت زاهدان با تاکید بر توجه به احوال فقرا در جامعه به بیان احادیث وارده دراین باره اشاره کرد و گفت: روزی رسول اکرم صلی الله علیه وسلم گوسفندی را ذبح کرد و گوشتهایش را میان مردم تقسیم نمود، در پایان از عایشه صدیقه رضی الله عنها پرسید: از گوسفند چه باقی مانده است. عرض کرد: یا رسول الله! فقط بازویش مانده و بقیه را صدقه کردیم. رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمود: بلکه باید گفت همهاش باقی مانده و فقط یک بازویش از بین میرود. یعنی بقیه نزد خداوند باقی مانده است و با خوردن بازوی گوسفند، این قسمت از بین میرود. آری! خداوند، عوض صدقات و انفاق فی سبیل الله را میدهد، و خرج کردن در راه خدا مال انسان را زیاد میکند، تواضح انسان را بالا میبرد و بخش بزرگی از مشکلات اقتصادی جامعه بوسیله آن حل میشود.
مولانا تاکید کرد: این ظلم است که ثروت را جمع کنید و در صندوقها و بانکها ذخیره کنید و در راه خداوند انفاق و خرج نکنید.
امام جمعه اهل سنت زاهدان در ادامه به توضیح آیه کریمه؛ «یا أیها الذین آمنوا أنفقوا مما رزقناکم من قبل أن یأتی یوم لابیع فیه و لاخلة ولاشفاعة والکافرون هم الظالمون» به تشریح این آیه پرداخت و گفت: الله تعالی میفرماید: ای مومنان از مالی که به شما روزی دادهایم انفاق کنید، قبل از آن که روزی بیاید که در آن روزهیچ معاملهای و دوستیای و شفاعتی نیست و کافران ظالم هستند. البته در این آیه منظور از شفاعت، شفاعت بدون اذن الهی نیست، در آن روز بدون اجازه خداوند سفارش کسی پذیرفته نخواهد شد. پس باید در این دنیا با خرج کردن در راه خدا، با ساختن مدارس دینی، مساجد، بیمارستانها، پلها و .. برای آن روز سخت توشهای برداریم
http://www.sunnionline.us/farsi/
No comments:
Post a Comment