Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

منابع امنیتی عبری و غربی اعلام کردند---پشت پرده عدم واکنش ناو آمریکایی در برابر هواپیمای جاسوسی ایران

قاهره – محمد نعیم

منابع امنیتی عبری وغربی اعلام کردند کشورهای خلیجی از عدم واکنش ناو آمریکایی آیزنهاور به اقدام یک هواپیمای جاسوسی ایران به جمع آوری اطلاعات امنیتی از نزدیکی ناو مذکور اظهارنگرانی کرده اند.

سایت اسرائیلی " دبکا " درگزارشی با اشاره به اینکه یک هواپیمای نظامی ایران در21 آوریل گذشته درفاصله بسیار نزدیک به ناو آیزنهاور پرواز کرده بود تاکید کرد اطلاعات امنیتی نشان می دهد کشورهای حوزه خلیج از عدم سرنگونی این هواپیما اظهارنگرانی کردند.

بر اساس این گزارش : " فرماندهی ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل دستور از پیش اعلام شده مبنی برعدم برخورد با هرهدف ایرانی ثابت و یا متحرک بدون کسب اجازه از مقامات سیاسی ونظامی در واشنگتن ، با هواپیمای ایرانی برخورد نکرد. "

این گزارش امنیتی می افزاید سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا "CIA" از انتشارخبر نزدیک شدن هواپیمای نظامی ایرانی به ناو آیزنهاور از بیم واکنش کشورهای خلیجی خودداری کرده بود.

هواپیمای نظامی ایرانی از نوع 27Fokker F27 به مدت 20 دقیقه در خلیج عمان و در فاصله 900 متری و ارتفاع 250 متری از ناو آیزنهاور به پرواز درآمده بود.

این هواپیمای ایرانی برای جمع آوری اطلاعات از ناو هواپیما بر آمریکایی و تعداد ناوهای وابسته به آن در ساحل جنوبی خلیج به پرواز در آمده بود.

علی رغم حساس بودن این عملیات و خطر آن بر ناوگان پنجم هیچ واکنشی برای خنثی سازی عملیات انجام نشد.

پنهان کردن حادثه

سایت " دبکا " که خود را یک پایگاه امنیتی می خواند با اشاره به این حادثه نوشت :" نیروهای آمریکایی در منطقه خلیج این موضوع را با طبقه بندی سری پنهان کرده بودند اما در28 ماه گذشته و همزمان با اظهار تعجب دستگاههای امنیتی خلیجی از عدم برخورد با این هواپیما به موضوع پرداختند."

با این وجود گری ریگهد فرمانده ناوگان پنجم آمریکا گفت :" دستور داریم برای برخورد نظامی با هر هدف ایرانی از واشنگتن اجازه بگیریم."
واکنش آمریکا به موضوع پروازهواپیما در نزدیکی ناو آیزنهاور نزد مقامات سیاسی و نظامی کشورهای حوزه خلیج مورد قبول واقع نشد.

آنها تاکید کردند این اولین باری است که در آن یک هواپیمای جاسوسی ایرانی جرات می کند به این شکل به ناوهواپیما بر آمریکایی نزدیک شود.

کارشناسان نظامی در واشنگتن تاکید می کنند نگرانی کشورهای خلیجی ازعملکرد آمریکا در این زمینه به شدت افزایش یافته است.

این حادثه با عدم واکنش آمریکا به اقدام کره شمالی به مین گذاری در مسیر یک ناو وابسته به کره جنوبی و غرق کردن آن همراه شده است و سوال اینجاست که درصورتی که ایران یکی از ناوهای جنگی کشورهای خلیجی را غرق کند واکنش آمریکا چه خواهد بود ؟ آیا همان روشی را که نسبت به غرق شدن ناو کره جنوبی اتخاذ کرده بود در پیش خواهد گرفت؟
http://www.alarabiya.net/articles/2010/05/02/107499.html

No comments:

Post a Comment