Long live free and united Balochistan

Long live free and united Balochistan

Search This Blog

Translate

Angående den Irakiska regimens attack mot flyktingläggret Ashraf utanför Baghdad

Till den svenska regeringen
Politiska partier och organisationer
Amnesty International
Röda Korset


Angående den Irakiska regimens attack mot flyktinglägret Ashraf utanför Baghdad

Baloch Community - Sweden fördömer starkt den irakiska regimens attack mot flykting lägret Ashraf utanför Baghdad.

Under attacken har 7 flyktingar mördats (1) 200 skadats och ett 50 tal arresterats (2). Attacken har skett på beställning av den iranska regimen och genomfördes på order av den irakiska premiärministern Nori Maleki.

Flyktingarna har vistats i förlängningen sedan Saddam tiden. Efter Saddams fall tog USA:s styrkor över ansvaret för flyktingarnas säkerhet. Detta har reglerats i avtal mellan Ashrafslägrets invånare och USA styrkorna. Trots avtalen och löften har USA lämnat över ansvaret för flyktingarnas säkerhet till den irakiska regimen. Den iranska regimen som har
goda relationer med den irakiska regimen har gång på gång krävt att flyktinglägret stängs och att invånarna lämnas över till Iran. Den irakiska regimen som är shia-dominerad har starka band med den iranska regimen och gör allt för att tillfredställa de iranska makthavarna!

Den irakiska regimens attack mot försvarslösa flyktingar strider mot Geneva konventionen om asylrätt. Det är flyktingarnas rätt enligt internationella konventioner att få skydd i Irak och att inte lämnas över till Iran. Om flyktingarna lämnas över till Iran kommer de att utsättas för tortyr, avrättning och i bästa fall döms till långa fängelsestraff.

Vi vädjar till den svenska regeringen, Amnesty international, Röda Korset, politiska organisationer samt till den internationella samfundet att agera för flyktingarnas rätt att stanna i Irak och att säkerheten av flyktingarna garanteras av USA och FN.


M. Baloch

Baloch Community - Sweden

Stockholm 2009-07-29

Contact:

Baloch.community.se@gmail.com
Baloch_community@yahoo.com
http://baloch-community-sweden.blogspot.com/

--------------------------------------------------------------------------------------
(1) Enligt Mojahedins offeciella hemsida. Där visas bilder/video på de mördade flyktingarna. http://www.mojahedin.org/

(2) Enligt www.BBC.com/persian

No comments:

Post a Comment